Policajti z Jablonice spojili sily so senickými kriminalistami a objasnili prípad vykradnutého rodinného domu v obci Prietrž.

Rodinný dom už navštevovala 85 ročná pani veľmi sporadicky a od začiatku roka ho opäť navštívila po 3 mesiacoch, začiatkom apríla. Dom aj s hospodárskymi budovami bol doslova vybrakovaný. Zlodej pokradol všetko, čo sa dalo speňažiť. Z priestorov postupne vyniesol mosadzné garníže, krčahy, pozlátenú čajovú súpravu, pracovné náradie, kolovrátok, parožie, medený kotol, plastové sudy, kuchynské a pracovné vybavenie, ale aj nefunkčnú, polo rozobratú babetu zn. Java 250. Škody si majiteľka odhadla na 10 tisíc eur. Na prípade policajti pracovali a nakoniec páchateľa stotožnili.

Záhorácke rádio 2024 01

Poverený policajt obvinil 29 ročného muža z prečinu krádeže. Z nakradnutých vecí sa policajtom podarilo zaistiť iba babetu, ktorú si obvinený muž chcel dať opraviť. Obvinený je stíhaný na slobode. V zmysle zákona mu môže hroziť strata slobody až na 2 roky.

Po krádeži sa muž priznal, že všetky veci, ktoré našiel v dome, predal. Upozorňujeme ľudí, aby si dali obzvlášť pozor na pôvod tovaru, ktorý im niekto ponúka na predaj. V prípade, že nakradnuté veci polícia stotožní, sme nútení ich zaistiť a peniaze, ktoré za ne uhradili, pravdepodobne už nikdy neuvidia. Zároveň kúpou kradnutých vecí podporujete zlodejov, aby v trestnej činnosti pokračovali.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota