Na fasáde budovy Záhorskej knižnice v Senici pribudol mural od autoriek Veroniky Obertovej a Michaely Čopíkovej. Realizáciu návrhu na fasádu zabezpečil skúsený muralista Martin Hríb. Informovala o tom Záhorská knižnica na sociálnej sieti.

foto FB Záhorská knižnica

Víťazný motív vzišiel z minuloročnej výtvarnej súťaže pre profesionálnych výtvarníkov. Do hodnotenia postúpilo 28 výtvarných návrhov od 17 autorov. Verejná súťaž sa uskutočnila od 1. júna do 31. júla 2021.

Plocha draka Knihy.Zahori

O víťaznom diele rozhodla komisia v auguste 2021. “Oceňujem prístup, ktorý zvolila knižnica, a to fakt, že návrhy hodnotí odborná porota, keďže na Slovensku sa bežne s takýmto prístupom nestretávame. Mural môže prispieť k väčšej viditeľnosti inštitúcie a k tomu, že si ju ľudia všimnú,” uviedol člen hodnotiacej komisie Martin Kleibl.

“Chceme prekonať obraz knižnice ako nudnej inštitúcie, ktorej jedinou úlohou je požičiavanie kníh. Dnešné knižnice by mali byť plné života, vytvárať priestor na stretávanie sa obyvateľov, komunít, ale aj názorov, jednotlivých druhov umenia, našej minulosti i budúcnosti,” doplnila riaditeľka knižnice Silvia Sameková.


.
Toto je čítané

Prezidentka so svojím tímom vysadila na Záhorí 6000 stromov

Prezidentský les sa počas soboty (20.4.) rozrástol o ďalších vyše 6000 stromov.…

BM: Ustekana sobota