Desať seniorov z Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska (OO JDS) Malacky vstúpilo začiatkom júna do digitálneho sveta, v ktorom sa naučia pracovať s tabletom a internetom, vďaka čomu si rozšíria svoje vedomosti.

Foto: Stanislav Osuský

Navštevujú pilotný program v rámci projektu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR s názvom Zlepšenie digitálnej zručnosti seniorov.

Učia sa základy práce s digitálnym zariadením, vyhľadávať informácie na internete, online komunikáciu, ale tiež informačnú bezpečnosť. Iste sa tak budú ľahšie „pohybovať“ v súčasnej digitálnej spoločnosti. IT školenie je bezplatné a priestory pre výučbu poskytlo mesto.

Macek Knihy.Zahori

Chceme byť plnohodnotnou súčasťou nášho sveta. Ďakujeme za túto možnosť vzdelávania sa,“ vráví v mene našich dôchodcov predsedníčka OO JDS Malacky Ružena Mrázová. Na konci školenia dostanú seniori tablet i dátový balíček na internetové pripojenie.

Druhá fáza projektu sa uskutoční v septembri a neskôr bude pokračovať až do roku 2026. Pilotné školenie odštartovali seniori z JDS, ale na ďalších školeniach sa môžu zúčastniť aj ďalší seniori.

Informuje mesto Malacky na svojom webe. 


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

Trnavské rádio Tak akorát 2024