Oddelenia dokladov v Bratislavskom kraji sú preťažené. Polícia preto odporúča občanom vybavovať doklady s dostatočným časovým predstihom, aby získali rezerváciu termínu. V prípade, že o rezerváciu záujem nemajú, najmenej zaťaženým dňom v týždni býva štvrtok. Predĺženie stránkových hodín nebolo umožnené pre naplnené kapacity zhotoviteľa dokladov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva Jana Šimunková.

ilustračné foto – Polícia SR

“Čakacie doby sú dlhé z dôvodu náporu objednaných aj prítomných klientov,” skonštatovala hovorkyňa s tým, že tento stav pretrváva približne od februára 2022. Najvyťaženejšie sú oddelenia dokladov sídliace v Klientskom centre Bratislava.

Dĺžka čakacích dôb tam závisí odo dňa v týždni. “Čakanie sa pohybuje v intervale od jednej do troch hodín. Na ostatných oddeleniach dokladov sú čakacie doby kratšie, spravidla do 1,5 hodiny,” priblížila Šimunková.

Záhorácke rádio 2024 01

Predĺženie stránkových hodín podľa hovorkyne nie je možné z dôvodu nedostatočnej kapacity tlače dokladov Národného personalizačného centra. V prípade väčšieho náporu žiadostí by nebolo možné dodržať zákonom stanovené lehoty.

Ako pripomenula hovorkyňa, žiadosti o doklady možno podať na ktoromkoľvek pracovisku oddelenia dokladov v rámci Slovenskej republiky. Na vybraných pracoviskách je možné rezervovať si termín na stránke. Objednávanie však býva s veľkým časovým odstupom. Oddelenia dokladov Okresných riaditeľstiev v Bratislave IV. a V. v tomto systéme doposiaľ zaradené nie sú.

Veľký záujem o cestovné doklady eviduje polícia na celom Slovensku.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota