Na streleckých majstrovstvách oblasti – Západ, ktoré sa uskutočnili (4.6.) na strelnici ŠSK v Malackách sa zúčastnilo 38 strelcov. Strelci súťažili v disciplíne malokalibrová puška M 800 (2 x 10 výstrelov na 4 terče).

Napriek úsmevom a priateľským pozdravom sa očakával tvrdý boj o víťazstvo. Na strelnici si pretekári uvedomovali, že pri takej vyrovnanej výkonnosti môže každý stratený bod znamenať horšie umiestnenie v celkovom poradí.

Nathaniel Knizkaren 2023

Minuloročný víťaz disciplíny M 800 – Ernest Jurkovič zo Skalice prekvapujúco stratil 4 body už na druhom terči, čo využili bezchybne strieľajúci Robert Szabo z Komárna a Daniel Jurkovič z Malaciek na vytvorenie malého náskoku pred Mariánom Forrom z Trnavy a Štefanom Fluxom ml. zo Skalice. Preteky boli dramatický až do konca a pred posledným terčom to vyzeralo na domáce víťazstvo pre Dana Jurkoviča. Ale na poslednom terči „diviaka“ dal Róbert Szabo fantastickú „stovku“ a len o bod zvíťazil s celkovým počtom 795 bodov . Dano Jurkovič skončil druhý s rovnakým počtom bodov 794 a ako tretí bol Marián Forro. V kategórii veteránov zvíťazil Marián Haramia s náskokom 89 bodov a to už v tretích pretekoch za sebou. Skutočnosť , že až 5 strelci dosiahli výkonnostnú triedu Majster streľby, svedčí celkovej kvalite výkonov.

V súťaži družstiev vyhralo družstvo OPK Malacky I. v zložení Marián Haramia , Stanislav Haramia , Daniel Jurkovič. Druhé miesto obsadilo družstvo OPK Trnava a tretie miesto patrí družstvu OPK Malacky II. v zložení Ján Kubinec, Milan Merc, Martin Bilkovič.

Organizačné a technické zabezpečenie pretekov bolo ako vždy na vysokej úrovni, čo aj pretekári ocenili. Bezchybne vyhodnotiť vyše 300 terčov nie je jednoduchá záležitosť, napriek tomu nebol podaný jediný protest. Pamätné poháre, medaile a diplomy potešili najlepších. Strelecký zažitok a účastnícku ceny mal každý.

Symbolickou čerešničkou na torte bol tradičný poľovnícky guláš od majstra varešky Miroslava Beitla.

Poradie jednotlivci: celkovo bodov VT

  1. miesto: Róbert Szabo 795 bodov MS
  2. miesto: Daniel Jurkovič 794 bodov MS
  3. miesto: Marián Forro 794 bodov MS

Poradie veteráni: celkovo bodov VT

  1. miesto: Marián Haramia 795 bodov MS
  2. miesto: Igor Durčo 787 bodov I.VT
  3. miesto: Peter Kalas 785 bodov I.VT

Poradie družstvá:

  1. OPK Malacky I. /Marián Haramia , Stanislav Haramia , Daniel Jurkovič spolu : 2363 b.
  2. OPK Trnava / Marián Forro, Róbert Karel, Ivan Mesároš , spolu : 2303 b.
  3. OPK Malacky II. / Ján Kubinec, Milan Merc , Martin Bilkovič , spolu : 2291 b.

Milan Merc, Malacky.sk


.

BM: Kralici