Typ obuvi, ktorý je synonymom pohodlia a pocitu uvoľnenia. Pánske žabky a šľapky sa však často vnímajú ako kúsok, s ktorým sa nedá vytvoriť štýlový outfit. Opak je ale často pravdou. Môže to byť kvôli ich neformálnemu dizajnu alebo možno kvôli tomu, že od vás vyžadujú upravené nohy a nechty, no v skutočnosti tieto topánky ponúkajú unikátny spôsob, ako zostať štýlový, a zároveň nechať vaše nohy dýchať. Pravdepodobne sa nebudú hodiť k obleku alebo k vášmu elegantnému kancelárskemu oblečeniu, ale keď sa nosia so správnym oblečením, sú všestranné.

S etnickým oblečením

Pánske šľapky sú obľúbenou voľbou pre všetky outfity v boho štýle. Do outfitu prinášajú potrebnú ľahkosť a eleganciu, ktorú oceníte najmä v období zhonu, no tiež počas rodinných osláv a večerných stretnutí s priateľmi. Ak zvolíte kožené žabky, rozhodne v tomto prípade nebudú hrať druhé husle. Voľné ľanové nohavice alebo košele, či dlhé tuniky sú jednoducho k týmto pánskym topánkam ako stvorené. Váš vzhľad ozvláštnite kvalitným letným pánskym šálom alebo pridajte okázalý slamený, či iný letný klobúk. Tento dovolenkový vzhľad oceníte najmä v horúcich letných dňoch – to vám garantujeme.

S chino nohavicami

Neexistuje žiadny spôsob, ako nosiť oblek Jamesa Bonda so žabkami, no môžete oblekové nohavice vymeniť za elegantné, no stále ležérne chinos nohavice. Outfit doplňte bielym tričkom alebo ležérnou ľanovou či bavlnenou košeľou, a pokojne môžete vyraziť aj do práce. Ak hľadáte uvoľnenejší outfit, oblečte si havajskú košeľu, pod ktorú si môžete, avšak nemusíte, obliecť biele tričko. Nech už zvolíte akékoľvek pánske šľapky, prvým pravidlom kombinovania chinos nohavíc a šľapiek, je vyhnúť sa ponožkám, a to za každú cenu. Žabky, ktoré si vyberiete, tiež urobia obrovský rozdiel vo vašom vzhľade. Nevyberajte si žabky s veľkými logami alebo čokoľvek, čo je príliš neformálne. Naopak, vyberte si decentný pár bez log a vzorov v čiernej, hnedej alebo tmavomodrej.

Vieme, že pánske sandále nemusia byť vašou prvou voľbou k nohaviciam, no dajú sa ľahko spárovať aj s nohavicami úzkeho strihu. Jediné, čo musíte urobiť, je uistiť sa, že lem nohavíc končí aspoň centimeter nad šľapkami, a že nevzniká silný farebný kontrast. Na farebné alebo gumené žabky preto rovno zabudnite. Ak elegantné pánske žabky alebo šľapky vo vašom šatníku zatiaľ nemáte, nevadí. Stačí sa poobzerať po kamenných obchodoch alebo online, kde nájdete široký sortiment pánskej obuvi. Vyskúšajte napríklad CCC. Pri obrovskom množstve pánskych šľapiek od desiatok rôznych značiek a overených distribútorov si tu nájdete topánky v rôznych farbách pre každý rozpočet.

S džínsami

Ľahké džínsy úzkeho strihu sú vždy múdrou voľbou. Tento pohodlný outfit nie je v rozpore s uvoľnenou atmosférou pánskych žabiek, a preto ho môžete nosiť v podstate bez obmedzení. Žabky navyše môžete nosiť aj s denimovými šortkami. Nezáleží pri tom na tom, či sa jedná o klasický modrý alebo čierny denim. Pokojne stavte na svetlé odtiene alebo dokonca na okázalú bielu. Všetko, čo potrebujete, je pár kvalitných neutrálnych alebo čiernych žabiek, obľúbené farebné tričko alebo tričko s potlačou, a váš nadčasový športový outfit je na svete.


.
Toto je čítané

Kedy je pružná lepiaca malta nenahraditeľná?

Pri lepení obkladov či dlažby sa určite oplatí nepodceniť výber vhodného lepidla.…

BM: Ustekana sobota