Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila 5. ročník fotografickej súťaže. Je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom.

Ide o tradičnú aktivitu regionálnej organizácie. Cieľom súťaže je priblížiť najkrajšie miesta na Záhorí. “Kategóriu ZAŽI ZÁHORIE sme tento rok špecifikovali s podtitulom NA BAJKU. Úlohou autorov je zachytiť krásy a atraktivity Záhoria z pohľadu cyklistu, ukázať zážitky z výletov na bicykli a pod. Cieľom je propagovať zaujímavosti regiónu, ale aj získať tipy na zaujímavé výlety,” informoval výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Minulý rok sa do súťaže zapojilo 60 autorov. Z viac ako 100 fotografií vybrala najlepšie diela odborná porota aj verejnosť. “Súťaž vnímam ako výborný marketing. Som presvedčený, že fotografie motivujú k návšteve miest, ktoré ľudia na Záhorí bežne nepoznajú. Či už v regióne Holíča, Senice, Skalice alebo Malaciek. Záhorie je krásne všade,” uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Plocha draka Knihy.Zahori

Súťažiaci môžu do súťaže poslať maximálne dve fotografie. Zaslať ich treba do 30. septembra na mailovú adresu martin.lidaj@regionzahorie.sk alebo cez úložisko. Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území regiónu Záhorie v okresoch Senica, Skalica a Malacky a v okolí mesta Brezová pod Bradlom, ktoré sa stalo členom OOCR Záhorie minulý rok.

Rozvoju cykloturistiky sa oblastná organizácia venuje dlhodobo. „V roku 2021 sa nám s podporou Fondu na rozvoj Trnavského kraja podarilo osvetliť senickú cyklotrasu LED svetelnými pukmi a začali sme osádzať nabíjacie stanice pre elektrobicykle. V tom chceme pokračovať aj tento rok“, dodal na záver Martin Lidaj.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota