Členovia Klubu streleckých nádejí SPZ Malacky nadviazali na dosiahnuté úspechy z minulosti, keď na tohtoročných majstrovstvách bratislavského kraja v streľbe zo vzduchovky žiakov základných škôl vyhrali svoju kategóriu.

Súťaž prebiehala v troch kolách, súťažilo sa s jednotnou zlamovacou puškou Sláviou s pevnými mieridlami bez streleckých doplnkov so 6 x 5 výstrelov na vzdialenosť 10 metrov. Klub streleckých nádejí SPZ Malacky vyhral celkové hodnotenie v kategórii družstiev mladších žiakov.

Najlepšie umiestnenie v súťaži jednotlivcov zaznamenal Branislav Bruncvík, ktorý skončil na 3. mieste. Za ním nasledovali ďalší členovia klubu Tomáš Sámel na 4. mieste, Richard Hlavatý na 5. mieste a Richard Ondrovič na 14. mieste.

Záhorácke rádio 2024 01

Súťaž sa konala po dvojročnej prestávke z dôvodu pandémie COVID 19. Prestávka objektívne poznačila výkonnostnú úroveň súťaže, pretože mnoho výborných strelcov prešlo do iných vekových kategórií. A tak sa mnohé kolektívy tvorili úplne od základov.

Podobný príbeh postihol aj malacký klub streleckých nádejí. Zdá sa však, že základný cieľ činnosti klubu – vyhľadávanie talentov, zvyšovanie úrovne športového strelectva i bezpečnosti pri streľbe u detí a mládeže sa klubu a jeho členom darí plniť naďalej.

Milan Merc, Malacky.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota