Členky AC Malacky Tereza Beňová a Rebecca Slezáková splnili účastnícke limity na majstrovstvá Európy v atletike do 18 rokov, ktoré sa konajú v Jeruzaleme.

Tereza Beňová a Rebecca Slezáková

Obe dievčatá v Jeruzaleme vynikajúco reprezentujú Slovensko a malackú atletiku. Nedávno sa presadili aj na slovenskom šampionáte dospelých. Tereza bola bronzová na 200m a Rebecca takisto bronzová na 100 m prekážok.

Rebecca splnila európske limity až v piatich rôznych disciplínach – 100m, 200m, 100m prekážky, 400m prekážky – čo je absolútny unikát. Po dôkladnom zvážení sa v Jeruzaleme predstaví v oboch prekážkových behoch. Tereza sa kvalifikovala do hladkých šprintov, teda 100m a 200m.

Macek Knihy.Zahori

Za tri dni majstrovstiev Európy si dievčatá pripísali niekoľko vynikajúcich výsledkov a obe sa vo svojich najsilnejších disciplínach prebojovali až do finále.

Zatiaľ najlepší výsledok zaznamenala Rebecca Slezáková, ktorá vo finále na 100 metrov prekážok vybojovala celkové 5. miesto. Pritom posunula hranicu vlastného slovenského rekordu na úroveň 13,44 sekundy.

Najlepším umiestnením Terezy Beňovej je zatiaľ 5. miesto v jednom z troch semifinálových behov a celkové 15. miesto v hladkom šprinte na 200 metrov. Rebecca Slezáková sa dnes prebojovala aj do svojho druhého veľkého finále, tentoraz v behu na 400 m prekážok. Finálový beh sa uskutoční dnes vo štvrtok 7. júla o 17.15 h.

Už 9 členov AC Malacky sa predstavilo na vrcholných mládežníckych podujatiach (majstrovstvá Európy alebo sveta). V minulosti to boli Alena Patkánová, Alexandra Štuková, Ján Beňa, Barbora Šimková, Martin Koch, Monika Baňovičová a Marek Havlík.

Petr Filip, Malacky.sk


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota