Fakultná nemocnica AGEL Skalica od pondelka (11.7.) zakázala návštevy hospitalizovaných pacientov. Rozhodnutie je reakciou vedenia nemocnice na aktuálnu pandemickú situáciu v regióne. Vo výnimočných prípadoch je možné návštevy povoliť.

 

“Na základe stúpajúceho počtu hospitalizovaných pacientov a zvyšujúceho sa počtu pozitívne testovaných v SR sme znovu rozhodli o zákaze návštev na lôžkových oddeleniach,” uviedol námestník  riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť  Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Daniel Vidovič, MPH. “Súčasná situácia zvyšuje riziko prenosu ochorenia a našim cieľom je chrániť pacientov, ale aj zamestnancov. Ide o preventívne opatrenie, uvidíme, aký bude ďalší vývoj,” dodal D. Vidovič.

Pre hospitalizovaných pacientov to znamená, že od dnešného dňa nie je možné, aby sa v nemocnici stretli so svojimi príbuznými. Výnimku zo zákazu návštev budú len u pacientov v terminálnom štádiu, povolenie na návštevu dostane kňaz, resp. duchovný.

V nemocnici naďalej  platí dodržiavanie platných protiepidemických opatrení. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti v rámci ambulancií pokračuje ďalej bežným spôsobom (používanie respirátorov, minimalizovanie pobytu v nemocnici, sprievod – len jedna osoba atď).

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota