Polícia sa zamerala v piatok (8. 7.) v meste Šaštín-Stráže v okrese Senica na požívanie alkoholu mladistvými osobami. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Policajti za účasti pracovníkov finančnej správy kontrolovali mladistvých v miestnom klube. “V piatok krátko pred polnocou skontrolovali všetky osoby v podniku. Z približne 50 osôb mladších ako 18 rokov malo pozitívne dychové skúšky na alkohol celkovo osem mládežníkov. V priestoroch zariadenia sa dokonca zdržiavali aj tri deti mladšie ako 15 rokov bez sprievodu zákonného zástupcu,” uviedla polícia.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Ako doplnila, pod vplyvom alkoholu bolo šesť chlapcov a dve dievčatá. “Policajti všetky prípady opitých detí na mieste zadokumentovali. Spisy v najbližších dňoch postúpime obciam, v ktorých majú trvalé bydlisko, na ďalšie konanie. Mladiství budú v sprievode svojich rodičov riešení za požívanie alkoholu. Vo veci bude konať aj príslušný odbor sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny,” informovala polícia.

Pri kontrole prevádzky zistili policajti a príslušníci finančnej správy opakované pochybenia, a preto jej uložili blokovú pokutu vo výške 3000 eur a uzatvorili ju na najbližších 72 hodín.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota