Po minuloročnom úspechu pokračuje mesto Skalica s produktom „Kráľovský okruh po Skalici“ na konskom povoze aj počas letnej turistickej sezóny 2022.

foto Mesto Skalica

„Netradičné sprevádzanie na koči sa stalo najvyhľadávanejšou atrakciou v rámci prehliadok pamiatok mesta Skalica, a preto aj v tomto roku si môžu návštevníci Skalice v Turistickej informačnej kancelárii objednať tento netradičný druh prehliadky,“ uviedla vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu mesta Skalica Renáta Medňanská.

V Skalici tak môžete z pohodlia koča zažiť kráľovskú atmosféru umocnenú históriou pamiatok mesta. „Odborný výklad sprievodcu Vám zaručí najzaujímavejšie informácie o našich pamiatkach. Či už ide o Jezuitský kostol, Farský kostol, Dom kultúry, Františkánsky kostol a kláštor, Ľadovňu, Rotundu Sv. Juraja alebo Mlyn bratov Pilárikových,“ informovala Medňanská.

Mesto ponúka 12 pamiatok, ktoré si môžu návštevníci pozrieť. Z nich je v tejto sezóne osem spoplatnených na základe turistického pasu. Počas víkendov od 12:00 hod. do 18:00 hod. sa v každej pamiatke nachádza vyškolený sprievodca, ktorý návštevníkom poskytuje odborný výklad.

“Turisti si môžu vychutnávať historické centrum mesta spojené s ochutnávkou tradičných skalických produktov, ako vína a Skalického trdelníka. Tieto služby a taktiež prehliadku jednotlivých pamiatok poskytuje Turistická informačná kancelária Skalica celoročne,” uviedol výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

Trnavské rádio Tak akorát 2024