Osem nových autobusov pre prímestskú autobusovú dopravu v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) odovzdal v utorok do užívania dopravca ARRIVA Trnava. Nízkopodlažné vozidlá s klimatizáciou budú dostupné na linkách v regióne Trnavy, Hlohovca, Piešťan, Senice a Borského Mikuláša od stredy (13.7.). Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti Peter Nemec. Kľúče od autobusov vodičom odovzdal Jozef Viskupič, predseda TTSK, ktorý je objednávateľom tejto verejnej služby.

“S dopravcom máme spoločný cieľ – zvyšovať atraktivitu a komfort verejnej autobusovej dopravy,” uviedol. Hodnota aktuálneho nákupu podľa Nemca je 1,4 milióna eur za celú dodávku, na nákup použili úverové prostriedky.
“TTSK sprostredkoval eurofondy na nákup 41 autobusov, z ktorých sedem sme už odovzdali na jeseň minulého roka a ďalších 34 je v štádiu verejného obstarávania,” doplnil Viskupič. Tieto majú zaradiť do modernizujúcej sa flotily v roku 2023. ARRIVA k tomu v septembri 2022 očakáva aj dodávku ďalších 11 autobusov. Podľa Nemca na linkách spolu premáva 195 vozidiel, z nich 186, vrátane najnovších, je plne klimatizovaných.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Odovzdávané autobusy Iveco spĺňajú najprísnejšiu emisnú normu EURO 6, vo výbave sú infopanely pre informácie cestujúcim. Poskytnú bezplatné pripojenie na wifi a ponúkajú sedem portov na nabíjanie mobilných zariadení. Disponujú tiež nástupnou plošinou pre kočíky a ľudí na vozíčkoch. Pre zvýšenie bezpečnosti je nainštalovaný kamerový systém, vodiči sú oddelení v kabíne. “To priniesla so sebou pandémia COVID-19,” dodal Nemec.

Nové autobusy podľa jeho vyjadrenia garantujú komfort, spoľahlivosť a ekologickosť. “Veríme, že aj vďaka nim stále viac obyvateľov nášho kraja prestúpi z áut do verejnej dopravy, ktorá šetrí životné prostredie a je dlhodobo udržateľná,” uviedol. TTSK preto ponúka možnosti rôznych benefitov, ako sú zľavy pre študentov a dôchodcov, rodinné lístky za euro a podľa Viskupiča plánujú od nového roka aj výhodné predplatné lístky.


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú premnožené hlodavce, obce a mestá musia deratizovať

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Senici vyzval obce a…

BM: Ustekana sobota