Počas uplynulého víkendu sa hral 3. ročník futbalového turnaja O putovný pohár predsedu PD Senica, ktorý organizovali Telovýchovná jednota Družstevník Hlboké a Poľnohospodárske družstvo (PD) Senica. Pred druhým semifinálovým zápasom turnaj oficiálne otvoril predseda PD Peter Morávek.

Víťazné mužstvo TJ Hlboké.

Prvenstvo z predchádzajúceho ročníka obhajovali domáci futbalisti, čo sa im aj po finálovom víťazstve s Kunovom napokon podarilo. Turnaj rozhodovali Adrian Šturdík, Jozef Otočka a Lukáš Jablonický.

Semifinále: Hlboké – Rovensko 3:2 (1:2)
Góly: R. Morávek (11), P. Kumančík, M. Pavlík – S. Stavič, E. Guoth.

Domáci favorit ostal zaskočený, keď po polhodine hry prehrával už 0:2 po góloch S. Stavič a Erika Guotha, ktorému skončilo hosťovanie v Oreskom a pripravuje sa v Rovensku. Domácim pomohol doslova detinský počin brankára hostí, po ktorom z pokutového kopu znížil Roman Morávek na 1:2. Po prestávke sa už hralo v réžii domácich a gólmi Peťa Kumančíka a Mirka Pavlíka otočili na postupových 3:2.

Macek Knihy.Zahori

Rybky – Kunov 1:4 (0:2)
Góly: L. Petrúfka – J. Belohlávek 3, R. Burian.

Už v 4. min. zaskočil obranu favorita vedúcim gólom Juraj Belohlávek, ktorý do prestávke zvýšil na 0:2 a v druhom polčase uzavrel svoj hetrik gólom na 0:3. Snahu Rybiek o zmenu v skóre korunoval Lukáš Petrúfka znížením na 1:3. Viac im však hráči Kunova nedovolili, naopak, Rado Burian ešte pridal gól na 1:4. Kunov sa tak stal prekvapujúcim druhým finalistom.

 

O 3. miesto: Rovensko – Rybky 2:7 (1:2)
Góly: J. Čermák, E. Guoth – M. Kadlíček 3, A. Beňo, J. Chvala, L. Petrufka, I. Ravas.

Rybky si už ďalšiu prehru so súperom z nižšej súťaže „nemohli dovoliť“ a tak začali náporom, ktorý im vyniesol dvojgólové vedenie. V závere polčasu však Juraj Čermák znížil na 1:2. Po prestávke hráčom Rovenska rýchlejšie odchádzali sily a hoci Erik Guoth ešte znížil na 2:3, prišli ďalšie štyri góly v ich sieti a najvyššie víťazstvo na turnaji. Strelecky sa vyznamenal autor hetriku Maťo Kadlíček.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Finále: Hlboké – Kunov 3:1 (1:0)
Góly: Ľ. Kadlečík 2, M. Pavlík – J. Chalupa.

Vo finálovom zápase rozhodla skúsenosť domácich hráčov. Od začiatku boli lepším mužstvom, no ktovie. Hráči Kunova sa pokúšali o rýchle brejky a po jednom z nich dostali za stavu 0:0 výhodu pokutového kopu, ktorý však ich kapitán Milan Černek nepremenil. Hráči Hlbokého postupne získali až trojgólový náskok, keď sa dvakrát presadila nová (možná) akvizícia Ľubo Kadlečík a aj v druhom zápase sa presadil Miro Pavlík – 3:0. Dve minúty pred koncom sa presadil aj Kunov. Na konečných 3:1 uzavrel Ján Chalupa. Hlboké tak obhájilo svoje minuloročné prvenstvo.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota