V nedeľu (25.9.) sa uskutoční 1. ročník charitatívneho behu pre dospelých aj deti s názvom SKALICKÁ OSMIČKA NADÁCIE AGEL, z ktorého štartovné v plnej výške bude venované Onkologickému oddeleniu Fakultnej nemocnice AGEL Skalica.

Po prvýkrát odštartujú bežeckí pretekári na osemkilometrovej trase z Námestia Slobody v Skalici. Charitatívnych pretekov sa zúčastnia aj úspešní športovci.

Behať by chceli, ale nemôžu… VY ALE MÔŽETE. Pobežte s nami Skalickú osmičku, charitatívny beh pre dospelých aj deti NADÁCIE AGEL a  pomôžte pacientom onkologického oddelenia vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica, kde sa každoročne lieči 4700 pacientov.

Nadačného behu sa môžu zúčastniť bežci všetkých výkonnostných i vekových kategórií. Trasa osemkilometrového preteku povedie od Námestia Slobody v Skalici k Baťovmu kanálu a späť. Pre deti bude pripravená krátka trasa priamo na námestí. Cena štartovného je vo výške 5 eur pre zaregistrovaných dospelých, prvých 100 účastníkov dostane aj tričko behu, pre zaregistrované deti je účasť zdarma. Registrácia je možná on-line už teraz až do 5. septembra 2022 na webovej adrese: skalickaosmicka.agel.sk, kde je možné nájsť aj všetky podrobné informácie o pripravovanom charitatívnom behu SKALICKÁ OSMIČKA NADÁCIE AGEL. Štartovné od 6.septembra 2022 a v deň štartu bude 10 Eur. Prezentácia pretekárov sa začne od 8:00 hod a potrvá do 9:30 hodiny.

Na bežeckých pretekoch nebude chýbať ani bohatý sprievodný program. ,,Pre dospelých sme pripravili rehabilitačné poradenstvo a deti sa môžu tešiť na interaktívny program s balónmi, ukážku prvej pomoci i prehliadku sanitného vozidla, nebude chýbať maľovanie na tvár. Tešíme sa na športovú akciu, kde však nejde tak o umiestnenie v cieli, ale hlavne o účasť a pomoc dobrej veci,“ uviedla správkyňa NADÁCIE AGEL Mgr. Marta Csergeová.

NADÁCIA AGEL je nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Od svojho pôsobenia na Slovensku pomohla 499 žiadateľom čiastkou presahujúcu 359 639 Eur. Vecné dary poskytla 42 subjektom v hodnote viac ako 118 200 Eur. Prispela na 106 kompenzačných pomôcok v čiastke 72 422 Eur a spolufinancovala 315 kúpeľných a rehabilitačných pobytov v celkovej čiastke 177 562 Eur. Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Jej poslaním je pomáhať osobám s hendikepom a organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.


.
Toto je čítané

Vo Veľkých Levároch vysadili štyridsať divých trniek

V piatok (12.4.) vysadili členovia Poľovníckeho združenia vo veľkolevárskom chotári v lokalite…

BM: Ustekana sobota