Víťaz verejnej súťaže výstavby dvojkilometrového úseku cyklotrasy Družstevná – Radlinského vrátane cyklistickej infraštruktúry oznámil, že nepreberie stavenisko.

ilustračné foto 123rf.com

“Okrem iného si dal podmienku navýšenia sumy za výstavbu cyklotrasy z dôvodu rastu cien stavebných materiálov. Mesto Malacky preto s advokátskou kanceláriou hľadá právne najčistejšie riešenie,” informovala hovorkyňa mesta Malacky Ľubica Pilzová.

Ďalší uchádzač, ktorý skončil v súťaži na druhom mieste, už vopred avizoval, že o výstavbu nemá záujem.

V hre je aj to, že mesto celú eurofondovú dotáciu vráti. Projekt cyklotrasy by sa potom mohol znovu uchádzať o financovanie, tentoraz z Plánu obnovy.

Macek Knihy.Zahori

Cyklotrasa povedie intravilánom mesta Malacky, prepojí mestskú časť Kostolište so železničnou a autobusovou stanicou. “Rieši aj návrh doplnkovej cyklistickej infraštruktúry – stojanov i uzamykateľného prístrešku na bicykle, verejného osvetlenia a ostatných súvisiacich elektroinštalácií,” uvádza mesto v opise predmetu zákazky.

Náklady na výstavbu dvojkilometrového úseku cyklotrasy Družstevná – Radlinského vrátane cyklistickej infraštruktúry mali byť 1,427. mil. eur bez DPH. Projekt počital s dokončením do konca leta.


.

BM: Ustekana sobota