Futbalovému klubu Senica nebola udelené licencia pre štart vo Fortuna lige a klubových súťažiach UEFA v licenčnej sezóne 2022/2023. A ako sme zverejnili v stredu (20.7.) odhlásila sa z III. ligy, kde mala hrať v nasledujúcej sezóne.

Vo štvrtok (21.7.) bol uverejnený otvorený list primátorovi Senice a predstaviteľom mesta Senica. Prinášame ho v plnom znení.

Vážený pán primátor a predstavitelia Mesta Senica.
Dovoľte, aby sme vás oslovili v súvislosti s budúcnosťou futbalu v Senici. Ako všetci dobre vieme v tejto sezóne nebude A mužstvo hrať žiadnu súťaž a defacto neexistuje. Takisto osud mládeže je v tomto smere neistý.

Chceme vás poprosiť v mene mnohých fanúšikov, Seničanov a Záhorákov, v mene legendárnych hráčov dávnej i novodobej histórie, ale hlavne v mene množstva detí a mládežníkov, pomôžte zachrániť futbal v Senici! Nielen deti a mládež, ale aj ich rodičia a množstvo ľudí, ktorí sa pri futbale pohybujú vám budú ozaj vďační a ocenia, že ich deti sa nebudú poflakovať po uliciach, ale budú mať kde trénovať, učiť sa samostatnosti a kolektívnosti a budú si môcť formovať svoju osobnosť.

Nathaniel Knizkaren 2023

Tomáš Kóňa, ako bývalý hráč Senice komunikoval s vami, s potencionálnymi sponzormi, skúsme s jeho pričinením spraviť maximum pre to, aby sme aj v budúcnosti všetci mali radosť z futbalu na Záhorí, aby naše mládežnícke mužstvá hrali súťaže primerané 20-tisícovému mestu a aby mužstvo dospelých mohlo od sezóny 2023/24 začať znovu hrať futbal v štruktúrach ObFZ Senica. Pomoc by mala obnášať hlavne udržovanie hracích plôch ako základ fungovania mládežnických mužstiev.

Vytvorme spolu nový regionálny klub, za ktorý budú Seničania a Záhoráci hrať s hrdosťou a láskou a ľudia budú na zápasy našej Senice znovu radi chodiť a fandiť mu.

S úctou a pozdravom
Tomáš Kóňa, Ján Kuchta a mnoho tu nemenovaných prípravkárov, žiakov, dorastencov, trénerov, rodičov a fanúšikov našej Senice.


.

BM: Ustekana sobota