Na Kunovskej priehrade pri meste Senica pribudli na pláži nové atrakcie v podobe dvoch hracích prvkov, ktoré zrealizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie v spolupráci s mestom Senica.

“Každý rok pridávame novú atrakciu na Kunovskú priehradu. Tento rok sa nám podarilo pridať už druhú novinku, keďže prvou bol enviropark, ktorý bol zrealizovaný z projektových financií. Vďaka mimoriadnemu členskému príspevku do OOCR Záhorie sa nám teraz podarilo zrealizovať za bonusové financie nové prvky na detskom ihrisku,” uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.

Ako doplnil, mestu sa investícia do okolia Kunovskej priehrady vypláca. “Na základe návštevnosti v tejto sezóne môžeme konštatovať, že záujem o priehradu je medzi ľuďmi enormný. Aj preto pripravujeme ďalšie plány, ktoré chceme pri priehrade realizovať,” povedal Džačovský.

Záhorácke rádio 2024 01

“Mesto Senica je aktívne v rozvoji cestovného ruchu a každoročne má v tejto oblasti pripravené nové projekty. Podporili sme dobré nápady samosprávy a prostredníctvom našej organizácie sme ich pomohli zrealizovať. Konkrétne tento projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktoré sa podieľa na financovaní rozvoja cestovného ruchu,” informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Od roku 2019 sa organizácia snaží intenzívnejšie venovať rekreačnej oblasti v okolí priehrady. “V minulosti sme zakúpili paddleboardy a člny, minulý rok sme zrealizovali výstavbu nízkeho lanového centra a tento rok prišla investičná aktivita v podobe dvoch hracích prvkov, ktoré sú určené pre vekové kategórie detí od troch do 14 rokov,” uviedol pre TASR výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.


.

BM: Ustekana sobota