Futbalisti MFK Skalica remizovali v piatkovom zápase 2. kola Fortuna ligy na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce 2:2.

foto mfkskalica.sk

Oba tímy si chceli napraviť chuť po prehrách 0:2 v 1. kole s Ružomberkom respektíve Trnavou. Po opatrnom úvode sa prvá väčšia šanca zrodila v 22. minúte, no Junas si poradil s hlavičkou domáceho Bednára. Následne udreli hostia, keď sa o štyri minúty presadil Yao presnou strelou k ľavej žŕdke po prihrávke Vlaska. Domáci vyrovnali v 36. minúte, po ruke Hollého v šestnástke premenil penaltu Pintér a upravil na 1:1. Hostia išli znovu do vedenia v 65. minúte, keď sa presadil Rudzan a chvíľu na to im VAR neuznal tretí gól pre ofsajd. Záverečnú štvrťhodinu dohrávali desiati, Haša videl druhú žltú a musel predčasne pod sprchy. Domáci využili presilovku o deväť minút zásluhou Mondeka a rovnako ako nováčik si pripísali prvý bod do tabuľky.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Fortuna liga – 2. kolo: FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Skalica 2:2 (1:1)

Góly: 36. Pintér (z 11m), 85. Mondek – 26. Yao, 65. Rudzan
ŽK: Duga, Almeida, Horák – Hollý, Haša, Junas
ČK: 76. Haša po druhej ŽK
Rozhodovali: Gemzický – Poláček, Ferenc
Divákov: 850

ViOn: Lukáč – Almeida, Bednár, Pintér, Balan – Sloboda, Múdry (68. Duga) – Pinte (86. Brenkus), Vestenický (68. Ďubek), Kyziridis (58. Horák) – Niarchos (58. Mondek)

Skalica: Junas – Černek, Rudzan, Blažek, Petr (87. Podhorin) – Hollý, Nagy – Yao (88. Baumgartner), Fábry (78. Šebesta), Vlasko (78. Potoma) – Haša

Hlasy po zápase

Juraj Jarábek, tréner Skalice: “Obidve mužstvá podali dobrý výkon, hralo sa agresívne. Myslím, že ViOn bol prvý polčas lepší. Chcem pogratulovať trénerovi Kocianovi, poskladal veľmi dobré mužstvo. Mrzí ma červená karta, bol to zlomový moment. Remíza je spravodlivá.”

Ján Kocian, tréner Zlatých Moraviec: “Bod sa nám máli, chceli sme viac. Ťažko sa dobiehala jednogólová strata. Chýba nám výraznejší hráč, doslova zabijak, ktorý by sa vedel gólovo presadiť. Taktiež si myslím, že remíza bola zaslúžená. Šance sme mali aj na tretí gól, ale na keby sa nehrá.”

Michal Pintér, autor prvého gólu Zlatých Moraviec: “Penaltu som nikdy v živote nekopal, ani v doraste, ani v Slovenskom pohári. Prišiel som za Antonom Slobodom, že si verím a nechal ma ju kopať. Som rád, že som ju premenil.”


.
Toto je čítané

Squash: Skalickí Barbari víťazmi základnej časti 2. ligy

Posledné kolo 2. squashovej ligy sa konalo v Skalici. Barbari si počas…

BM: Ustekana sobota