Netreba génia na to, aby sme porozumeli, prečo muži hľadajú tie najlepšie topánky, ktoré sa budú hodiť k pánskym šortkám. Pravdepodobne neexistuje žiadny kúsok pánskeho oblečenia, ktorý by bol priedušnejší, ležérnejší alebo ľahšie nositeľný ako dobré a kvalitné šortky. Ale aj keď sa v nich cítite skvele, môže byť prekvapivo ťažké spárovať ich so správnymi topánkami. Ako teda šortky správne skombinovať s vašimi topánkami? Vybrali sme pre vás tú najvhodnejšiu obuv.

Biele trendové tenisky

Topánky sú tajnou zbraňou vášho štýlu, a platí to aj vtedy, keď máte na sebe šortky. Možno dokonca i dvojnásobne. Topánky sú v kombinácii so šortkami kompletne odhalené, i preto je dôležité, ktorý pár si zvolíte. Najlepší spôsob, ako docieliť, aby šortky vyzerali trendovo, je rozhodne bez ponožiek. Teda okrem denimových šortiek, ku ktorým sa môžu hodiť biele retro tenisky s vysoko vytiahnutými bielymi ponožkami.

Tenisky sú základom šatníka každého muža. Nie všetky tenisky sa však hodia ku každým šortkám. Tenisky zvyčajne spadajú do jednej z troch kategórií. Športové tenisky sú navrhnuté tak, aby vyhovovali potrebám konkrétneho športu (ako je beh alebo basketbal). Aj preto ich voľte vyslovene k športovým outfitom a športovým šortkám napríklad na behanie. Módne tenisky sú vyrábané veľkými módnymi značkami a určené na každodenné nosenie. Zvyčajne majú veľké logo a nájdete ich v rôznych farebných prevedeniach, ktoré zodpovedajú estetike značky. Tento druh tenisiek sa hodí ku klasickým alebo práve džínsovým šortkám. Nízke dizajnové tenisky alebo tramky sú zase známe minimalistickým a jednoduchým dizajnom. Tieto tenisky sú najlepšie pre mužov, ktorí si chcú zachovať klasický štýl a zároveň nosiť pohodlnú obuv.

Šortky nechávajú vaše členky odhalené. Nohy i topánky sú tak vystavené svetu, a preto napríklad budú v páre objemných Jordanov vaše nohy vyzerať naozaj obrovsky. A čo viac, akékoľvek výrazné farby a vzory situáciu len zhoršia a môžu zničiť vaše snaženie o dokonalý outfit v podstate okamžite. Pri šortkách je najlepšie držať sa minimalizmu. Pár obyčajných bielych tenisiek v kombinácií s trendy šortkami napríklad z Bolf, vám pomôže zachovať si klasický štýl a vytvoriť vyváženejší outfit. Logá sú v poriadku, pokiaľ je jemný, ale za každú cenu sa vyhnite výrazným farbám a vzorom.

Pastelové semišové mokasíny

Leto a semiš idú k sebe ako košeľa a kravata. Väčšinu letných mesiacov môžete očakávať vysoké teploty, sychravé počasie ale tiež pastelové farby. Nie je preto lepší čas oprášiť vaše staré pastelové semišové mokasíny a spárovať ich s bermudami. Skvelá vec na mokasínach je ich všestrannosť. Zúčastňujete sa firemnej grilovačky? Oblečte si bielu košeľu s golierom, kožený opasok, tmavomodré bermudy a pár tmavých semišových mokasín. Chystáte sa s deťmi na nedeľnú prechádzku? Športové ružové polo tričko, béžové bermudy a svetlé semišové mokasíny sú stávkou na istotu. Mokasíny sú jednoducho výbornou voľbou pre pánov, ktorí nechcú nosiť tenisky, ale v iných štýloch topánok sa cítia príliš formálne. Sú dokonalým kompromisom medzi pohodlím, formálnosťou a uvoľneným ležérnym štýlom.

Kožené námornícke topánky

História námorníckych topánok je naozaj zaujímavá. V roku 1935 si Američan Paul A. Sperry všimol, že jeho pes dokáže prebehnúť po klzkom ľade bez toho, aby spadol alebo sa potkol. Usúdil, že to bolo výsledkom dobrej priľnavosti a trenia, vzal preto nôž a narezal protišmykový behúň, ktorý prilepil na svoje podrážky. Vznikli topánky podobné mokasínam, ktoré dnes poznáme ako námornícke topánky. Vylepšená priľnavosť týchto topánok z nich robí ideálny pár na plachtenie. Stali sa však aj obľúbenou voľbou mužov, ktorí chcú v modernej dobe nosiť topánky so šortkami. Nájdete ich v rôznych materiáloch, vrátane semišu a plátna. Na rozdiel od semišových mokasín majú veľmi neformálny vzhľad. V skutočnosti ich môžete nosiť každý deň, a to kamkoľvek budete chcieť.


.
Toto je čítané

Tipy na darčeky ku Dňu matiek, ktoré potešia

Hlavnou pointou Dňa matiek je dať najavo našim mamám, že si ich…

Trnavské rádio Tak akorát 2024