Občianske združenie Malacké pohľady vydalo v poradí štvrtú knihu zostavenú z článkov publikovaných v uplynulých rokoch na webstránke malackepohlady.sk.

Kniha Malacké pohľady. Výber z článkov 2017-2021 obsahuje 26 článkov od piatich autorov – Denisy FulmekovejVlada HandlaAdama JaníkaMiroslava Konečného a Martina Macejku. Články dopĺňa množstvo fotografií.

„Tematicky sú články venované najmä histórii mesta. Popri oblasti podnikania, spolkovej činnosti či vzdelávania je veľká pozornosť venovaná charakteristickým stavbám Malaciek a tiež spomienkam na staré časy. Posledné dva príspevky nadväzujú na témy, ktorým sa venujeme dlhodobo (výstavba a potok Malina), no na rozdiel od iných textov v tejto knihe uvažujú aj o budúcnosti,“ píše sa v úvode knihy.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Kniha má rozsah 192 strán vo formáte A5. Jej vydanie podporilo aj mesto Malacky, väčšiu časť výdavkov hradili príjmy z dvoch percent z daní.

Predchádzajúce výberové publikácie Malacké pohľady vyšli v rokoch 2010, 2013 a 2016. V roku 2019 sme vydali zborník z konferencie o Mackovi. Všetky knihy, vrátane novej, sú dostupné v Turisticko-informačnej kancelárii na Záhoráckej ulici 1919 v Malackách (MCK) alebo si ich môžete objednať na adrese mpohlady@gmail.com.

Prezentácia novej knihy bude v piatok 19. augusta 2022 o 18.00 h v malackom pálffyovskom zámku.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota