Polícia obvinila z podvodu majiteľa firmy zo Záhoria, ktorý ako konateľ spoločnosti vybral vysoké zálohy, ale práce nevykonal. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Majiteľ firmy ponúkal služby cez inzerát a ľudia ho kontaktovali najmä s prácami, ktoré súviseli so zasklievaním balkónov, zimných záhrad, terás a montážami prístreškov. “Vyšetrovateľka ho iba v Trnavskom okrese stíha v deviatich prípadoch za pokračujúci zločin podvodu a prípadov je po celom Slovensku viac,” uviedla polícia.

So všetkými zákazníkmi spísal zmluvu o diele a vypýtal si zálohu, čo bola približne polovica zo sumy, ktorú si naúčtoval za kompletné služby. “Klientom argumentoval, že peniaze použije ako prvotné náklady na dodávku a montáž materiálu. Už pri podpise zmluvy však vedel, že vzhľadom na všetky okolnosti zákazku nedodá a peniaze nevráti,” doplnila polícia.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Poškodení sa vyhotovenia diela ani vrátenia peňazí nedočkali. “Až po podaní trestného oznámenia niektorým časť peňazí vrátil. Celkovo tak vylákal viac ako 21 300 eur. Polícia v rámci Trnavského kraja vedie s podozrivou osobou aj ďalšie konania. Napriek snahe odškodniť počas trestného stíhania obete podvodu, je muž naďalej obvinený a jeho konanie môže byť pre neho poľahčujúcou okolnosťou pri výmere trestu,” informovala polícia.

V súčasnosti mu hrozí za zločin podvodu trest odňatia slobody od troch do desiatich rokov.


.

BM: Ustekana sobota