V sobotnom (30.7.) zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy zaznamenal nováčik MFK Skalica prvú výhru v najvyššej slovenskej súťaži, keď zdolal doma trápiaci sa AS Trenčín 2:0.

Zverenci trénera Juraja Jarábka sa presadili už v prvom polčase, keď v 28. minúte Ján Vlasko premenil penaltu. Víťazstvo potvrdil v 64. minúte kapitán Martin Nagy. Skalica sa v nekompletnej tabuľke dostala so štyrmi bodmi na 7. miesto pred Spartak Trnava.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Naopak trenčiansky AS ešte v novej sezóne nevyhral a nestrelil ani gól a so skóre 0:6 zostáva na poslednej 12. priečke. Po remíze v 1. kole so Žilinou prehral so Slovanom 0:4 a trenčianski futbalisti sa nepresadili ani na ihrisku Skalice, už pod vedením doterajšieho asistenta trénera Mariána Zimena. V priebehu tohto týždňa nahradil vo funkcii Petra Hyballu, ktorý skončil na lavičke po obojstrannom vyhodnotení aktuálnej situácie a vzájomnej dohode.

Fortuna liga – 3. kolo: MFK Skalica – AS Trenčín 2:0 (1:0)
Góly: 28. Vlasko (z 11 m), 64. Nagy
ŽK: Potoma, Baumgartner – Gajdoš, Bainovič, Stojsavljevič
rozhodovali: Smolák – Pozor, Čajka, 1832 divákov.
Skalica: Junas – Podhorin (46. Černek), Blažek, Rudzan, Čögley – Nagy (90. Mášik), Hollý – Potoma (85. Václav), Fábry (46. Šebesta), Yao – Vlasko (70. Baumgartner)
Trenčín: Kukučka – Kozlovský (62. Mičuda), Pires, Stojsavljevič, Madu (83. Letenay) – Lavrinčík, Bainovič (74. C. Ramirez), Gajdoš – Kmeť (62. Demitra), Kupusovič (62. Ibrahim), Soares

Juraj Jarábek, tréner MFK Skalica: “Samozrejme, tešíme sa z troch bodov. Vedeli sme, s kým máme dočinenia. Prvý zápas Trenčína so Žilinou priniesol skvelý futbal. Tá kvalita je obrovská, aj keď to mužstvo je mladé, oni sú verní tomu svojmu systému, spôsobu hry. My sme mali obrovskú šancu v 3. minúte, keď sme mohli dobre vstúpiť do zápasu. Bohužiaľ, nedali sme ju a Trenčín potom hral naozaj výborne, či už v rýchlosti alebo v kombinácii, na čo sme boli dá sa povedať pripravení, ale v niektorých fázach sme nestíhali. Treba povedať, že nás podržal brankár Junas, ale počkali sme si na šancu. V druhom polčase sme urobili nejaké zmeny, pretože súper bol naozaj nebezpečný. Plán, ktorý sme si urobili, čo by mohol platiť na Trenčín, sme plnili a čakali sme na svoju príležitosť. Rozhodca ukázal cit pre hru a z brejku sme dali na 2:0, po krásnej individuálnej akcii Nagya. Dvojgólový náskok sme si už postrážili. Naši hráči sa zoznamujú s Fortuna ligou, je to rozdiel oproti druhej lige. Dnes prišlo 1800 ľudí. Hovorím vždy hráčom, hrajte zaujímavý futbal a ľudia budú na ten futbal chodiť.”

Marián Zimen, tréner AS Trenčín: “Myslím si, že sme dnes odohrali slušný zápas. Boli tam aj dobré úseky hry, podľa toho, aký bol plán, aj keď sme ten zápas výsledkovo nezvládli, ale myslím si, že máme na čom stavať. Budeme ďalej pokračovať v procese. Súper bol efektívnejší a gratulujem trénerovi domácich k víťazstvu. Ideme ďalej. Moja šanca prevziať mužstvo prišla rýchlo, mal som dva dni na to, aby som pripravil mužstvo a ja som si ten zápas užil, neberiem do úvahy výsledok. Takáto šanca príde pre niekoho len raz za život. Ja som bol na to pripravený a teším sa na ďalšiu prácu. Nebudem teraz pozerať na tabuľku, ale pôjdeme ďalej. Jednoznačne mužstvo pôjde rýchlo hore.”


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota