Kým pred dvoma rokmi si mamička Michaela od nás odnášala chlapčeka, v júli tohto roka porodila vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica dievčatko. V oboch prípadoch sa realizoval u rodičky bezprostredne po pôrode bonding a úspešný pokus o samoprisatie za prítomnosti otecka. Rodička odchádzala z pôrodnice aj po druhýkrát ako dojčiaca maminka.

Pre rodičku Michaelu bol druhý pôrod v Skalici rovnako pozitívna skúsenosť ako prvý. Napriek komplikáciám dopadol prvý pôrod pred dvoma rokmi dobre, chlapček Michal sa narodil zdravý s pôrodnými mierami 3750 g a 52 cm. Kontakt koža na kožu matky a dieťaťa a pokus o samoprisatie prebehol napriek operačnému pôrodu už na pôrodnej sále. Súčasťou popôrodnej adaptácie a bondingu bol samozrejme otecko.

V rámci kurzu predpôrodnej prípravy, ktorú rodička absolvovala pred prvým pôrodom, sa zoznámila s prostredím pôrodnice a získala užitočné informácie, ktoré zúročila pri oboch pôrodoch aj následnej starostlivosti o obe dieťatká. „Mária Srholcová mi pomohla s dojčením, aj sestričky boli nápomocné pri rozbehnutí prirodzenej výživy,“ uviedla mamička, podľa ktorej si vytvorila obraz o dojčení už na kurze predpôrodnej prípravy.

Napriek komplikáciám, ktoré sa pri prvom pôrode vyskytli, všetko dobre dopadlo pre dieťatko aj mamičku, si rodička aj druhýkrát vybrala skalickú pôrodnicu za miesto, kde chce priviesť na svet svoje bábätko. „Odporučila som pôrodnicu aj kamarátkam na základe svojej skúsenosti a odporučila by som ju opäť. Prostredie je príjemné, sály zmodernizované, ale aj čo sa týka personálu, je tu príjemná rodinná atmosféra. Skvelý prístup je nielen pri podpore dojčenia a starostlivosť je výborná,“ vyjadrila svoju spokojnosť s pôrodnicou dvojnásobná mamička Michaela, ktorá posledný júlový týždeň venuje svoju pozornosť dcérke Natálke. Natálka sa narodila s hmotnosťou 3700 g a momentálne ju najviac zamestnáva spánok a dojčenie.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota