Mesto Holíč ukončilo rekonštrukciu poľovníckej miestnosti na Holíčskom zámku, ktorú podporili z Fondu malých projektov. TASR o tom informoval hovorca mesta Jaroslav Čársky.

foto holic.sk

“V minulom roku bola mestu schválená dotácia na realizáciu malého projektu s názvom Hony, lovy a hostiny. Konkrétne z programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika. Projekt je realizovaný spoločne s partnerom projektu, mestom Hrušovany nad Jevišovkou,” uviedol Čársky.

Jednou z hlavných aktivít projektu bola rekonštrukcia miestnosti v priestoroch zámku v tesnej blízkosti Mestského múzea a galérie. “Po procese verejného obstarávania bola následne uzatvorená zmluva s firmou Natrix vz z Ratíškovíc, ktorá od začiatku apríla do konca júna vykonala rekonštrukciu v celkovom objeme 42.672,96 eura,” informoval primátor Zdenko Čambal.

Nathaniel Knizkaren 2023

Ako doplnil, práce pozostávali z opravy vnútorných omietok stien a stropov, vrátane nových malieb, domurovania otvoru, odstránenia pôvodnej skladby podlahy a nahradenia za novú drevenú podlahu. “Súčasťou prác bola aj oprava drevených okien a dverí, vyhotovenie novej elektroinštalácie a osvetlenia, vrátane rozšírenia zabezpečovacieho systému,” povedal hovorca mesta.

Zrealizovaním aktivity sa vytvorili podmienky pre inštaláciu poľovníckej výstavy a bude slúžiť pre potreby širokej verejnosti ako stála poľovnícka expozícia. Bude súčasťou prehliadkovej trasy Holíčskeho zámku.


.

BM: Ustekana sobota