Reprezentant Slovenska v parastreľbe Radoslav Malenovský zo Šaštína – Stráží štartoval na pretekoch Svetového pohára v Mníchove, kde v konkurencii svetovej streleckej špičky dosiahol skvelé výsledky a patril k najlepším.

V streľbe zo vzduchovky obsadil 3. miesto, keď sa pred neho dostali len Ukrajinec Dorošenko a Grék Galogavros. V malorážke na 3 × 40 rán získal striebornú medailu za zlatým Kórejčanom Ju. V streľbe zo vzduchovky v ľahu však už bral zlatú medailu. Vo finálovej, čisto slovenskej repríze z majstrovstiev Európy s reprezentačnou kolegyňou a olympijskou víťazkou Veronikou Vadovičovou bol tentoraz úspešnejší Záhorák.

Strieľa sa mi celkom dobre. Škoda, že preteky v Mníchove neboli kvalifikačnými pretekmi pre paralympiádu v Paríži 2024, už som mohol mať paralympijskú miestenku istú. Treba to však akceptovať, že každá súťaž nemôže byť kvalifikačná. Na budúci rok by sa mi to však mohlo podariť. Výkonnosť mám dobrú, dúfam že mi vydrží. Rád by som sa v Paríži predstavil už na svojej piatej paralympiade,“ povedal R. Malenovský, ktorý pod piatimi kruhmi štartoval už v Pekingu 2008, Londýne 2012, Riu de Janeiru 2016 a Tokiu 2020. Jeho momentálna príprava smeruje na novembrové majstrovstvá sveta v Al Ain v Spojených arabských emirátoch.


.