Bohatý program ponúka na záver týždňa už tradične viacero lokalít na Záhorí. Nebudú chýbať hody spojené so zábavou či prezentáciou tradičného folklóru. Na výber sú aj benefičné a kultúrne podujatia ako aj aktívny oddych.

V Holíči popri výstave umeleckých diel Oľgy Bartošíkovej a výstave pohľadníc si v sobotu 5. augusta prídu na svoje najmä deti. V priestoroch zámku sa uskutoční pod záštitou mesta a miestneho boxerského klubu od 14.00 h charitatívna akcia Holíč za Silvinku. „Zámerom podujatia je pomôcť Silvinke, ktorá trpí detskou obrnou. Súčasťou bude mládežnícky turnaj v boxe a účasť prisľúbil aj bývalý skvelý boxer Tomi Kid Kovács. Deti sa budú môcť povoziť aj na motokárach a na podujatí zahrajú aj kapely Vidriduch a Čavalenky,“ predstavil podujatie primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.
V neďalekej Bylinkovej záhrade čaká na návštevníkov od 15.00 h akcia s názvom Zážitková záhrada-Záhradné rozprávkovo. Deti sa môžu tešiť na divadielko pre deti Chrobáčik a tvorivé dielničky. Podujatie je finančne podporené Trnavským samosprávnym krajom.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Tradičné Kúcanské hody začínajú už v piatok 5. augusta a potrvajú až do pondelka 8. augusta. „Po dvoch pandemických rokoch sa budú Kúcanské hody konať v plnom režime ako sme zvyknutí. Tešiť sa môžete na piatkovú besedu “u cimbálu” a zábavy v sobotu a pondelok. V nedeľu nebude chýbať slávnostná omša k výročiu kostola, krojový sprievod a zábava. Samozrejmosťou sú tradičné kolotoče, futbalové zápasy. Otvorené budú aj Pamätná izba Radlinského, Múzeum Kúty a Stodoua 1820 – 2022,“ uviedlo bohatý program občianske združenie Pjekné mjestečko, ktoré podujatie organizuje.

Na hody sa v rovnakom termíne môžete tešiť aj v Radimove. V piatok sa o program postarajú DJ Spotify a príde aj Radzimovský heligonkár a v sobotu na tanečnej zábave zahrá kapela Mistříňanka. V nedeľu a pondelok sú na programe futbalové stretnutia.
Letná sobota na Kunovskej priehrade na ihrisku pri lodenici ponúkne od 17.00 h tradičné marionetové divadlo Animare s predstavením Žabí princ. V nedeľu sa na terase pri dome kultúry v Senici v rámci nedeľných kultúrnych večerov predstaví od 19.00 h Majka Závodská band.

V Skalici môžete cez víkend navštíviť historické pamiatky mesta. V každej z 12 pamiatok sa v čase od 12.00 do 18.00 h nachádza sprievodca. „Sprevádzanie prebieha na základe Turistického pasu. Ten si zakúpite v Turistickej informačnej kancelárii, ktorá je otvorená od 10.00 do 18.00 h. Turistický pas umožní vstup do každej pamiatky počas celého víkendu, kedy bol zakúpený,“ informovala Renáta Medňanská z oddelenia marketingu a cestovného ruchu. V nedeľu čaká na deti bábkové divadelné predstavenie Miláčik, ktoré si od 17.00 h môžu naživo pozrieť v priestoroch nádvoria Vínotéky u františkánov.

Pre vyznávačov aktívneho oddychu je ideálnou príležitosťou jubilejný 10. ročník podujatia Brezofská špacírka. „Po rodnom kraji Milana Rastislava Štefánika sa môžete potulovať podľa vlastného uváženia na rôzne náročných tratiach. Organizátori pripravili štyri trate v dĺžke od 15 kilometrov až po maratónsku trať v dĺžke viac ako 42 kilometrov a prevýšením 1145 metrov. Štart je v Brezovej pod Bradlom od 6.00 do 10.00 h,“ prezradil o turistickom podujatí výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

Lakovanie a Pieskovanie