Pre plánované cyklistické preteky treba v nedeľu (7. 8.) počítať na viacerých úsekoch ciest v rámci Bratislavského kraja s dopravnými obmedzeniami. Vodičov na to upozorňuje polícia, ktorá ich zároveň žiada o rešpektovanie pokynov a výziev. Informuje o tom na sociálnej sieti, kde zverejnila aj mapu pretekov.


“Počas pretekov bude povolená jazda motorových vozidiel v protismere len pri zjazde účastníkov z Pezinskej Baby. Bude potrebné počítať s úplným uzavretím Pezinskej Baby na nevyhnutne potrebný čas počas jazdy pelotónu do Pezinka, respektíve pri návrate do Perneka,” približuje polícia.

Začiatok pretekov, a tým aj dopravných obmedzení, je naplánovaný na 10.00 h. Preteky budú prebiehať po dvoch okruhoch, a to po veľkej trase s dĺžkou 130 kilometrov, a malej trase s dĺžkou 89 kilometrov.

Veľká trasa povedie od nákupného centra v Lamači cez Stupavu, Lozorno, Jablonové, Pernek, sedlo Pezinská Baba, Vinosady, Modru, Budmerice, Štefanovú, Častú, hrad Červený kameň a Pílu a naspäť. Malá trasa povedie z Lamača cez Stupavu, Lozorno, Jablonové, Pernek, Malacky, Rohožník, Kuchyňu a späť.

Cestná cyklistika zažíva v posledných rokoch boom aj na Slovensku a stále viac cyklistov rôznych výkonnostných kategórií hľadá nové výzvy v podobe organizovaných pretekov.

Gran fondo je typ pretekov na cestných bicykloch na dlhé vzdialenosti. Svoj pôvod datuje do 70. rokov 20. storočia v Taliansku a v súčasnosti sa na takýchto podujatiach po celom svete zúčastnujú tisíce štartujúcich.

Píše sa ale rok 2022 a NAY GRAN FONDO Bratislava sa stáva realitou a to vďaka neúnavnému nadšeniu organizátorov a podpore reklamných partnerov.


.

3D filamenty 2023