Po siedmich rokoch sa na Záhori uskutoční opäť hokejové derby. Prvoligový tím HK Skalica vyzve novovzniknutú HC Dukla Senica. Naposledy sa tieto dva celky stretli v roku 2015, keď oba pôsobili o ligu vyššie. Miestom posledného derby bol zimný štadión v Senici, tento raz to bude Skalica.

derby v roku 2015, foto Senica.sk

V utorok (23.8.) bude horúco najmä na skalickom zimnom štadióne, kde o 18:00 začína po dlhých rokoch tradičné záhorácke derby. Tím pod vedením Michala Ružičku ako i tím Martina Ondroviča budú chcieť v derby zvíťaziť. Medzi funkcionármi jednotlivých klubov však panuje dobrá nálada a nadštandartná spolupráca. “Teším sa, že sme po sedemročnom trvaní vrátili na Záhorie tradičné derby. Nechám sa však prekvapiť, či sa ponesie v priateľskom duchu alebo to bude mať náboj pravého derby. Určite sa však veľmi teším, lebo na derby chodievalo vždy veľa návštevníkov a vytváralo dobrú atmosféru domácim aj hosťom. Verím, že to bude aj v tomto prípade. Už počas prípravy kádra sme spolupracovali. Som zvedavý čo naša pozitívna spolupráca ďalej prinesie,” teší sa na spoluprácu a prípravné derby riaditeľ HK Skalica a vlastník titulov zo sezón 2005/06 a 2008/09 – Miroslav Lipovský.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Spoluprácu si pochvaľujú aj v Senici. “Rivalita počas zápasu je bežná vec a je super, ak má hokej ešte špeciálny náboj. To derby určite prináša. Po zápase sme však hlavne ľudia, susedia a veľa z nás má priateľov v Skalici, alebo naopak. Veď o tom je šport, keď sa hrá ide sa na hranu a keď je po zápase, podáme si ruky. Tak vnímam aj našu doterajšiu komunikáciu a je pravdepodobné, že počas sezóny bude zopár hráčov pendlovať hore-dole. Tak by to malo byť,” zhodnotil Palo Krutý, prezident klubu a bývali hráč HC Dukla Senica. Dodal však, že do záhoráckeho derby vstupujú s rešpektom “Pre nás v Senici je to ešte o niečo väčšia výzva, keďže Skalica má podstatne bohatšiu hokejovú históriu a hrá o súťaž vyššie. Je to niečo ako keď vyzvete staršieho brata.”

Posledné derby z leta 2015 skončilo víťazstvom Skalice 4:6. Vtedajším trenérom Skalice boli Martin Stloukal a Michal Ružička. Senický tím koučoval Svatopluk Kosík.

Zápas HK Skalica – HC Dukla Senica sa uskutoční v utorok 23. augusta o 18:00 na zimnom štadióne v Skalici.


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota