V Zimnej jazdiarni na Bratislavskom hrade vyhlásili výsledky ankety Hokejista roka 2022, ktorá sa kvôli pandémii vyhlasovala prvýkrát od roku 2019. V ankete hlasovali členovia VV a vedenia SZĽH, zástupcovia klubov a tiež vybraní novinári píšuci o hokeji.

Anketu ovládol slovenský supertalent, tohtoročná draftová jednotka z NHL Juraj Slafkovský, ktorý získal hneď 3 ocenenia. Stal sa Hokejistom roka, Najlepším útočníkom a Najlepším hráčom do 20 rokov.

Skrátka však neprišli ani Záhoráci. Skalický rodák Patrik Rybár získal Cenu Vladimíra Dzurillu pre Najlepšieho brankára. Rybár v uplynulom ročníku pôsobil v KHL v mužstve Dinamo Minsk.

Rozrástla sa aj Sieň slávy slovenského hokeja. Jej novými členmi sa stala dvojica majstrov sveta z Göteborgu 2002, Košičan Peter Bondra a Skaličan Žigmund Pálffy, ktorý v tomto roku v máji oslávil jubileum – 50 rokov.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Žigmund Pálffy bol s 10 bodmi najproduktívnejším hráčom na olympiáde v Lillehammeri 1994. V roku 2002 prispel mierou vrchovatou k titulu majstra sveta v Göteborgu, keď dal víťazný gól v nájazdoch proti Švédsku a vo finále proti Rusku prihral Bondrovi na víťazný gól. Vo Fínsku prispel k zisku bronzových medailí a bol najproduktívnejším hráčom majstrovstiev sveta s 15 bodmi. Prekonať jeho 126 kanadských bodov za 64 gólov a 62 asistencií, ktoré dosiahol v najvyššej slovenskej súťaži v drese Skalice sa niektorému hokejisti hneď tak nepodarí.

Pálffy je druhým Záhorákom v Sieni slávy slovenského hokeja. Medzi prvými bol do nej uvedený v roku 2002 aj Seničan Michal Polóni.

Skaličania: obranca Ondřej Šmach a útočník Daniel Štumpf, v strede riaditeľ HK Skalica Miroslav Lipovský

Súčasťou slávnostného programu bolo aj vyhlásenie All Stars mužstva TIPOS SHL 2021/22 – druhej najvyššej súťaže. V ňom sú tiež zaujímavé mená. Okrem brankára Stanislava Škorvánka (Žilina) všetci korčuliari majú spojenie so skalickým hokejom. Obranca Ondřej Šmach a útočník Daniel Štumpf pôsobili na Záhorí v uplynulej sezóne. Druhý obranca Michal Novák (Levice) je odchovancom Skalice a bol najproduktívnejším obrancom súťaže. Útočníci Marcel Holovič (Trnava) a Šimon Petráš (Žilina) tiež v minulosti na Záhorí pôsobili.


.
Toto je čítané

Malacky: Ako sa správať na cyklotrasách a kto má kedy prednosť

Počas uplynulých mesiacov sa v Malackách sprístupnilo viacero nových úsekov cyklotrás. Tie…

BM: Ustekana sobota