Ťažiskové podujatie kultúrneho leta v Senici bude Senické senobranie. Organizuje ho mesto Senica a uskutoční sa 20. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

“Senobranie má bohatý hudobný i sprievodný kultúrny program, pri ktorom myslíme predovšetkým na rodiny s deťmi. Popoludňajšie pásmo pre detských návštevníkov odštartuje o 13.00 h interaktívne divadlo Mici a Mňau, na ktoré o 14.00 h nadviaže rozprávka s pesničkami o kozliatkach a vlkovi v podaní hereckého klanu Kaprálikovcov,” uviedla Moravcová.

Záhorácke rádio 2024 01

Remeselníci predstavia vo svojich stánkoch pôvodné slovenské remeslá na Sadovej ulici. “Budú medzi nimi medovnikári, rezbári, cukrovinkári, ale aj výrobcovia ručne zhotovených šperkov, mydiel, detských odevov a mnoho iných. Sprievodným programom bude detská farmzóna v mestskom parku,” doplnila hovorkyňa mesta.

  • Hlavný hudobný program sa začína na pódiu od 10:00.

“Obstarajú ho ľudové piesne v podaní dychových hudieb Magdalénka a Hradišťanka. Hlavným hudobným hosťom bude Adam Ďurica. Interpretov a skupiny budú pravidelne striedať ukážky zábavy i umenia, ako aj folklóru,” informovala hovorkyňa mesta.

Vstup na podujatie Senické senobranie je zdarma.


.

BM: Festival Záhrad