V Senici je na programe senobranie, v Skalici festivaly vína a hudby, v Holíči zase rýchle stroje aj pivný festival a v Brezovej pod Bradlom sa môžete tešiť na tradičný jarmok.

ilustračné foto

V Senici sa v sobotu uskutoční ťažiskové podujatie kultúrneho leta. Hlavnou hviezdou najväčšej letnej kultúrno-spoločenskej akcie pod širákom v Senici bude Adam Ďurica. „Neoddeliteľnou súčasťou Senického senobrania je aj tradičný jarmok. Ľudoví remeselníci budú mať svoje stánky hneď pri vstupe na jarmočnisko na Sadovej ulici. Ďalší jarmočníci s predajnými stánkami budú svoj tovar ponúkať v areáli amfiteátra,“ uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský. Vstup na podujatie je zdarma.

Holíčom budú v sobotu burácať silné stroje a večer potečie pivo potokom. „Zámocký okruh je už tradične spojený s miestnymi pivnými slávnosťami. Preteky sú už tradične jednodňové. Od 9.00 h čaká na pretekárov tréning a od 14.00 h sú na programe preteky. Súčasťou podujatia bude Európsky pohár Vintage historických motocyklov a sajdkár. Hosťom podujatia bude dvojnásobný majster sveta Carlos Lavado,“ informoval o podujatí primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.

Tulaj december 2023

Po dvojročnej pauze sa v sobotu v Skalici otvoria brány multižánrového hudobného festivalu Fest Maringota. „Ide o unikátny hudobný festival v bývalom pieskovcovom lome, ktorý sa koná tento rok už po desiaty raz. Dramaturgia festivalu pozostáva z mixu hudobných žánrov reprezentovaných najmä mladými slovenskými a českými umelcami. Okrem hudby čaká na návštevníkov tradičná skalická koštúfka vína sprevádzaná ľudovou hudbou Zlatnica a krátke divadelné predstavenie. Nebude chýbať ani street food a videoprojekcie premietané priamo na pieskovcovú stenu,“ predstavil podujatie výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Milovníci vína by si nemali nechať ujsť ďalšie podujatie v Skalici, ktorým je Festival kráľovských vín. „Ide o tradičnú Celoslovenskú výstavu vín s medzinárodnou účasťou, ktorá sa uskutoční v sobotu 20. augusta od 17.00 do 23.00 h v Dome kultúry. Pre verejnosť bude výstava spojená s ochutnávkou a vo večerných hodinách podporená aj kultúrnym programom,“ pozýva Ľudovít Bránecký z občianskeho združenia Vínna cesta Záhorie, ktoré je členom OOCR Záhorie a zároveň organizátor podujatia.

V Brezovej pod Bradlom, ktorá je bránou medzi Záhorím a Kopanicami, sa koná jubilejný 30. ročník Brezovského jarmoku. Počas piatka a soboty tu návšteníci nájdu produkty tradičných remeselníkov, pestrú ochutnávku jedál a nápojov, aj bohatý kultúrny program.


.

BM: Festival Záhrad