Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 6. kole Fortuna ligy nad MFK Skalica 3:1.

foto mfkskalica.sk

Domácich poslal v 10. minúte do vedenia Adler Da Silva. Na začiatku druhého polčasu zvýšil na 2:0 z pokutového kopu kapitán Igor Žofčák. V 78. minúte sa druhýkrát presadil Da Silva, hostia v závere už iba skorigovali výsledok zásluhou Andreja Fábryho. V 40. minúte sa po zrážke so Žofčákom zranil hlavný arbiter Michal Očenáš. Keďže ani po ošetrení nemohol pokračovať v rozhodovaní, nahradil ho Kristián Micheľ.

Macek Knihy.Zahori

MFK Zemplín Michalovce- MFK Skalica 3:1 (1:0)

Góly: 10. a 78. Da Silva, 52. Žofčák (z 11 m) – 86. Fábry
Rozhodoval: Očenáš (40. Micheľ)
ŽK: Marcin, Ranko, Jeřábek – Hollý, Čögley
Divákov: 921

Michalovce: Kožuchar – Kotula, Jeřábek, Ranko, Mendez – Perez – Vico (81. Slobodník), Begala, Žofčák (59. Vaško) – Marcin, Da Silva (81. Záhradník), Jánošík (73. Magda)

Skalica: Junas – Čögley, Blažek, Rudzan, Yao (82. Černek)– Nagy, M. Hollý (46. Fábry) – Baumgartner (46. Václav), Vlasko (69. Šebesta), Mihalík (76. Mášik) – Haša

Hlasy trénerov

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: “Celý týždeň sme pracovali na tom, aby sme odčinili ten nepríjemný výsledok z minulého kola. Podriadili sme tomu aj náš spôsob hry. Boli sme kompaktní, čo nám predtým chýbalo. Hostia si nevypracovali asi žiadnu gólovú šancu, ale vyplynulo to z toho, že sme pôsobili dobre v defenzíve. Hrozili najmä po štandardkách, my sme si počkali na brejkové situácie, hneď z dvoch sme skórovali a s prehľadom sme ten zápas ukočírovali. Bolo to náročné, som veľmi rád, že z mužstva bolo cítiť energiu a chuť po víťazstve. Túžili sme po ňom viac ako súper. Nemôžeme si však vydýchnuť, v utorok nás čaká Slovenský pohár, takže pokračujeme ďalej.”

Juraj Jarábek, tréner Skalice: “Ťažko sa mi to hodnotí, pretože sme mali zlý vstup do stretnutia. Domáci boli draví a premenili hneď prvú šancu. Nepochválim svojich stopérov, lebo útočníkovi takých kvalít, aké má Adler, nechali až priveľa priestoru. Potom sme začali hrať, mali sme veľa náznakov šancí, aj oveľa vyššie držanie lopty, ale na to sa nehrá. Michalovce boli efektívne a do druhého polčasu sme urobili nejaké zmeny s cieľom potrápiť ich, no po neodpískanej ruke po našej štandardke prišla kontra domácich, keď si skúsený Žofčák vypýtal pokutový kop. Potom si to už Michalovce ustrážili. Gratulujem im k víťazstvu, my si musíme nejaké situácie vysvetliť.”


.

BM: Festival Záhrad