Nezávislý kandidát na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Martin Červenka ohlásil, že na nadchádzajúce voľby do vyšších územných celkov získal podporu strany Hlas-SD. Oznámil to na brífingu v Trnave za účasti predsedu strany Petra Pellegriniho.

foto TASR

“Hlas sa programovo zameriava na budúcnosť Slovenska. Nielen na najbližšie volebné obdobie, ale s výhľadom na desať či 20 rokov dopredu. Filozofia je ponúknuť Slovensku tváre s novou energiou a novým prístupom k skutočným problémom ľudí,” uviedol Pellegrini. Ak sa nemajú “opakovať devastačné experimenty z minulosti”, je podľa neho “nevyhnutné, aby sme ponúkli ľudí kompetentných a skúsených, ktorí vedia, do čoho idú, a ktorí už niečo dokázali”.

“Podporu strany prijímam s radosťou,” uviedol kandidát na predsedu TTSK. Zdôraznil, že hoci získal podporu aj u viac ako 150 starostov a primátorov TTSK, chce naďalej zostať nezávislým kandidátom. “So stranou Hlas-SD sme našli prieniky v názoroch na riadenie kraja, v riešeniach problémov,” uviedol. Doplnil, že je pripravený prijať podporu každej demokratickej strany. Podľa jeho slov by sa mali spájať ľudia a strany, ktorí chcú zachovať kultúru, dodržiavanie zákonov, spoluprácu a dopriať ľuďom v ťažkých časoch, ktoré krajinu čakajú, skôr pokoj ako hádky. Ako Červenka dodal, v tohtoročných voľbách sa bude rozhodovať, “či bude pokračovať chaos a nekompetentnosť alebo si zvolíme stabilitu, odbornosť a pokoj”. Trnavský kraj sa podľa neho stane silným symbolom tejto zmeny.

 


.

BM: Festival Záhrad