Aj keď je štart nového ročníka SHL vzdialený ešte zopár týždňov, príprava na novú sezónu už prebieha v plnom prúde. Svoje o tom vie aj pozmenená súpiska HK Skalica, ktorá zažila pomerne akčné posezónne obdobie. Do mužstva zavítalo hneď niekoľko nových, avšak i starých známych tvárí.

Nám sa podarilo vyspovedať nového centra, legionára Conora Landrigana. 26- ročný Američan pôsobil v nižších zámorských súťažiach, menovite v ECHL a NCAA. Pred prvými prípravnými stretnutiami nám pritom poodkryl kúsok toho, čo môžeme očakávať.

 

Skús nám na začiatok priblížiť, ako vôbec vznikla dohoda so Skalicou? Predsa len, z Ameriky na Slovensko je to riadny kus cesty. Tá bola pritom tiež pomerne tŕnistá.

Počas leta ma skrz môjho agenta oslovil skaut skalického klubu. Viedli sme medzi sebou i medzi mojimi predošlými trénermi niekoľko rozhovorov, až som sa napokon po ponúknutí kontraktu rozhodol podpísať práve tu. Čo sa cesty týka, bola to absolútna katastrofa už od samého začiatku. Mal som odlietať o 16:30 z New Jersey, na čo mi ihneď povedali, že neodletíme skôr ako o pol siedmej. Let sa nakoniec posunul ešte viac, pričom sme vzlietli niekedy po ôsmej. Keď sme konečne boli v Dubline, kde sme mali medzipristátie, už sme zmeškali lietadlo do Viedne. Išiel som si teda zobrať batožinu a kúpiť lístky na nový let. Až v tom som sa dozvedel, že moju batožinu s hokejovým vybavením stratili. Musel som teda letieť späť do Londýna a odtiaľ opäť smer Viedeň. Samozrejme, oba lety meškali. Dorazil som teda s vyše 12- hodinovým meškaním.

 

Máš od novej súťaže a pôsobiska nejaké konkrétne očakávania? Vidíš v porovnaní so zámorskou ECHL už teraz nejaké herné rozdiely na aké sa bude treba pripraviť?

Moje jediné očakávanie je vyhrať ligu a postúpiť. Čo sa rozdielov medzi súťažami týka, viac budem vedieť povedať po niekoľkých odohratých týždňoch.

 

Ako už bolo spomenuté, tvoje predošlé sezóny boli späté s nižšími súťažami naprieč USA, ktoré sú však v porovnaní s Európou na oveľa vyššej úrovni. Máš z týchto čias nejaký špecifický zážitok/úspech, ktorý ti utkvel v pamäti?

V prvom rade som spoznal veľa skvelých ľudí hrajúcich ECHL. Mal som to šťastie vyskúšať viacero pôsobísk, pričom som videl a precestoval veľkú časť Ameriky a navštívil veľa krásnych miest. Moja najkrajšia spomienka je asi na môj prvý strelený gól hneď v prvom zápase za tím v Tulse.

 

Počas doterajšieho pôsobenia si nemal problém zbežne zbierať ako strelené góly, tak asistencie. No ako by si ty sám najlepšie opísal svoje hokejové inštinkty? Považuješ sa za rodeného strelca alebo si skôr tvorivejší typ centra?

Osobne by som sa skôr označil za playmakera- tvorcu hry. Mám tendenciu prihrávať puk, avšak ako útočníka ma po jeho získaní ihneď napadne dostať sa do najlepšej možnej streleckej pozície. Kvôli tomu sa častejšie dostávam na stred klziska, kde som najviac nebezpečný.

Plocha draka Knihy.Zahori

Do klubu neprichádzaš ako jediný legionár. Druhým hráčom spoza mora je zadák Alec Semandel. Stihli ste si ako krajania už prehodiť zopár správ?

Predtým sme sa spolu nikdy nerozprávali, vôbec prvýkrát sme sa videli na tréningu minulý pondelok, no o to rýchlejšie sme sa stali kamarátmi. Lepšieho spoluhráča som si ani nemohol priať.

 

Presuňme sa bližšie k situácii ohľadom HK Skalica a plánov pre nasledujúcu sezó V akom štádiu sa nachádza príprava na novú sezónu?

Aktuálne sa nachádzame v predsezónnej fáze, čiže nás každý deň čakajú ako tréningy na suchu, tak aj na ľade. V najbližšom čase nás tiež budeme mať rôzne videoanalýzy, aby sme boli na novú sezónu maximálne pripravení.

 

Ešte pred samotným štartom SHL prebehne niekoľko prípravných duelov. V čom bude spočívať ich dôležitosť?

Myslím, že úplne najdôležitejším aspektom je akési nastavenie celého fungovania kádru. Sústredenie sa na vyhrávanie duelov a celkovo na to, ako daný zápas dotiahnuť do víťazného konca. Dodá to tiež súťaživého ducha pred štartom novej sezóny.

 

Padli už teraz detailnejšie slová o hlavnom cieli pre nový ročník?

Verím, že všetci o našom ciele veľmi dobre vedia. Chceme skončiť na prvom mieste.

 

Ofenzíva skalického mužstva vyzerá byť pred ligovým štartom poriadne nabitá. Vedel by si nám presnejšie konkretizovať, aká bude tvoja hlavná úloha v tíme ačo sa od teba očakáva?

Je ešte ťažko v podobnom čase predpovedať kde presne budem v zostave, ale urobím všetko preto, aby sme zvíťazili.

Plocha draka Knihy.Zahori

Máš od seba aj nejaké presné bodové alebo gólové hranice, aké by si rád dosiahol?

Presné očakávania od seba nemám, no samozrejme, ako každý, budem sa snažiť vsietiť čo najviac gólov.

Ako rodáka z New Tripoli (USA) ťa na Slovensku čaká nová výzva i mimo ľadu. Podarilo sa ti za ten krátky čas spoznať časť okolia a miestnych ľudí?

Spoluhráči v kabíne sú veľmi priateľskí a nápomocní, bolo teda jednoduché zvyknúť si na život tu. Spolu s Alecom sme pochodili miestne reštaurácie a spoznali niekoľko úžasných ľudí.

 

Stihol si sa naučiť aj nejaké slovenské slová?

Pomaly ale isto sa učím. Zatiaľ viem základy ako ďakujem, dobrý deň či prosím. Postupom času to bude lepšie a lepšie.

 

Je niečo, čo by si chcel spomenúť alebo odkázať priaznivcom hokeja v Skalici?

V prvom rad esom veľmi rád, že tu môžem byť. Chcel by som všetkým poďakovať za milé privítanie či už mňa alebo Aleca. Spravíme všetko čo bude v našich silách, aby na nás mohli byť fanúšikovia hrdí.

 Denis Masaryk


.

BM: Kralici