Kandidátom hnutia Republika na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v tohtoročných jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) bude dlhoročný pracovník v oblasti regionálneho umenia a kultúry Štefan Zima. Predseda hnutia Milan Uhrík ho predstavil v pondelok.

ilustračné foto

“Zima je slušný a kultivovaný vlastenec milujúci Slovensko a jeho tradície. Ako bratislavský župan by sa chcel venovať najmä zlepšeniu vzdelávania, kultúry a kvality života pre obyvateľov kraja,” napísal Uhrík na sociálnej sieti.

Poukázal, že Zima pôsobil v umeleckom súbore Lúčnica i vojenskom umeleckom súbore. Pracoval v osvetovom ústave, Slovenskom ľudovom umeleckom kolektíve (SĽUK), ale aj na Ministerstve kultúry SR ako riaditeľ odboru kultúrno-osvetovej činnosti.

Záhorácke rádio 2024 01

Na predsedu BSK bude opätovne kandidovať aj súčasný predseda Juraj Droba, ktorý je kandidátom koalície, ktorú do jesenných volieb vytvorila mestská strana Team Bratislava, mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) a parlamentná SaS. Kandidatúru ohlásil aj štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Dušan Velič, ktorý je kandidátom Za ľudí, KDH a Sme rodina. O tento post sa uchádza aj poslankyňa Národnej rady SR Magdaléna Sulanová, je kandidátkou ĽSNS. O post šéfa BSK sa bude uchádzať taktiež vedúci tlačového oddelenia strany Smer-SD Ján Mažgút ako spoločný kandidát Smeru-SD a SNS.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.


.
Toto je čítané

Študentské rady senických stredných škôl sa zišli na spoločnom stretnutí

Utorkové (16.4.) spoločné stretnutie študentských rád senických stredných škôl poskytlo priestor na…

BM: Ustekana sobota