Futbalisti MFK Skalica zvíťazili v utorkovom domácom stretnutí 8. kola Fortuna ligy nad MŠK Žilina 1:0. Naplno zabodovali po štyroch dueloch a pripísali si druhú výhru v sezóne.

foto mfkskalica.sk

O jediný zásah stretnutia sa postaral v 40. minúte Jaroslav Mihalík, ktorý využil chybu brankára Belka a z diaľky umiestnil loptu do odkrytej brány. “Žlto-zelení” prehrali druhýkrát v sezóne a druhýkrát v priebehu troch duelov.

MFK Skalica – MŠK Žilina 1:0 (1:0)

Gól: 40. Mihalík
ŽK: Čögley, Blažek, Černek – Bari
Rozhodovali: Kružliak – Weiss, Roszbeck
Divákov: 1775

Skalica: Junas – Čögley, Blažek, Podhorin, Černek – Nagy, M. Hollý – Mihalík (67. Baumgartner), Vlasko (67. Fábry), Yao (77. Václav) – Haša (86. Šebesta)

Žilina: Belko – Rusnák, Stojčevski (77. Leitner), Nemčík, Bari – Myslovič, Kopas, Gidi (46. Iľko) – Ďuriš, Jambor (46. Kaprálik), Galčík (77. Jibril)

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner MFK Skalica: “Musím pochváliť celý tím. Bolo tam veľa energie, nadšenie, srdce a duša. Všetko, čo má byť. Ďakujem fanúšikom, ktorí vytvárajú výborné prostredie. Vedeli sme, čo bude platiť na Žilinu, ktorú dobre poznám, hoci tréner Hynek to čiastočne zmenil. Každý si dnes zaslúži pochvalu, aj tí, čo nastúpili v priebehu druhého polčasu. Pritom toto bol ešte ťažší zápas ako cez víkend proti Trnave.”

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: “Veľmi slabý výkon z našej strany. Vôbec si nedokážem vysvetliť, prečo sme boli takí nepresní. Skúsený tím ako je Skalica hneď spozoroval, že sme nervózni a ešte viac na nás pritlačil. Jediné, čo ma dnes potešilo, bola akcia so zakončením Matúša Rusnáka v prvom polčase. V tréningu alebo v inom zápase by však podľa mňa skóroval. Prestáli sme nepresvedčivý začiatok s odvolanou penaltou a myslel som si, že už sa začneme dostávať do zápasu. Toľkými chybami a nepresnosťami sa však zneistil celý tím. Navyše, aj Belko si dnes nevybral ideálny deň. Následne prišla najväčšia chyba pred gólom, ktorý nás ešte viac utlmil. Skalica nás však predčila takmer vo všetkom. V dôraze, v tvrdosti, v súbojoch či v disciplinovanosti. Skúsene nám prerušila zopár brejkov aj za cenu žltých kariet, ktoré mohli dopadnúť úplne inak. No a naše príležitosti v predfinálnej fáze sme nedokázali pretaviť do veľkých šancí. Nie sme z toho vôbec šťastní, ale musíme sa čo najskôr oklepať a ísť naplno do stretnutia s Podbrezovou.”


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota