Hádzanári spojeného tímu Záhoráci Stupava/Malacky vycestujú v prvom kole extraligovej sezóny 2022/2023 na palubovku jediného nováčika súťaže MHáK Martin.

Budú tak opäť účinkovať medzi slovenskou hádzanárskou elitou, hoci v uplynulej sezóne nevyhrali ani jeden zápas. Zo súťaže však odišli Košice Crows, a tak Záhoráci mohli v extralige zostať.

Prvé kolo je na pláne cez prvý septembrový víkend. Záhorákov budú čakať v novej sezóne tisícky precestovaných kilometrov, keďže sa stretnú s Košicami, Prešovom, Martinom či Považskou Bystricou.

Záhorácke rádio 2024 01

„Sme na prahu 24. ročníka najvyššej súťaže v ére samostatnosti. Jej formát sa po relatívnej spokojnosti s predchádzajúcim ročníkom nemení. Po osemročnej prestávke vítame nováčika z Martina. Základná časť vyvrcholí v polovici marca. Na 18. marca máme naplánované finále Slovenského pohára mužov a žien. V závere marca sa začnú boje v play-off i spodnej štvorke. V priebehu apríla pokračujeme semifinálovými súbojmi a po reprezentačnej prestávke nasleduje v máji finále a stretnutia o 3. miesto,“ uviedol riaditeľ súťaží Slovenského zväzu hádzanej pre web SZH Peter Brunovský.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota