BajkBus vás aj s vaším bicyklom odvezie z Bratislavy až do Plaveckého Mikuláša.

„Mnohí z vás si pravdepodobne nevedia predstaviť leto bez dovolenky pri mori. Je síce pravda, že more v našom kraji nemáme, ale všetko ostatné áno. Či už je to cykloturistika, splav, kúpanie, výlety po horách či hradoch, Bratislavský kraj ponúka nespočetné množstvo zaujímavých lokalít aj atrakcií. Tento rok vám odporúčam vyskúšať novinky – výlety autobusom. Vezmeme vás na výlet na bicykli alebo vám zjednodušíme návrat zo splavu,“ hovorí predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Na výlet sa dá ísť aj autobusom a následne na bicykli. BajkBus začína na bratislavskej stanici Nivy a pokračuje cez Stupavu až do Plaveckého Mikuláša. Jeho súčasťou je príves pre 30 bicyklov. Jazdiť bude pravidelne každý víkend a dni pracovného pokoja, a to až do konca septembra,“ vysvetlil František Stano, výkonný riaditeľ krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Image title

BajkBus čiastočne nahrádza letný vlak Záhoráčik, ktorý kvôli rekonštrukcii trate túto sezónu, žiaľ, premávať nebude. Trasa nášho BajkBusu je však takmer rovnaká. BajkBus je zdarma, avšak je potrebné si rezervovať miesto.

Vyberte si voľný termín a rezervujte si miesto už teraz. BajkBus premáva 2-krát denne v soboty, nedele a v dňoch pracovného pokoja od júna do konca októbra.

Šli by ste, len nemáte bajk? Žiaden problém! Dávame vám do pozornosti požičovňu elektro bajkov v Stupave. Požičajte si bajk, prejdite si malebné kopce Malých Karpát, ktoré vám na tých e-bajkoch pôjdu ľavá zadná.

Ak prejdete až na druhú stranu hrebeňa, vo vinárskej obci Limbach si môžete nabiť baterky a popri tom stráviť príjemné chvíle v miestnej Coffeeshoppe, dať si bryndzový wrap, sviežu limonádu alebo pohár miestneho vínka.


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024