Senickí dopravní policajti včera (1.9.) riešili dopravnú nehodu na hlavnom ťahu cez mesto Holíč.

foto Polícia SR

21-ročný vodič išiel podvečer na aute Jaguar s českým evidenčným číslom, po Sasinkovej ulici smerom na Hodonín. Pri prejazde mestom mal začať predchádzať iné vozidlo na mieste, kde je to zakázané. To totiž v tom čase stálo pred priechodom pre chodcov a dávalo prednosť chodkyni. Mladík už nestihol zareagovať a 24-ročnú ženu zrazil. Chodkyňa preletela cez jeho kapotu a nakoniec skončila v bezvedomí ležať na zemi. Vodič pokračoval v jazde, no na najbližšom kruhovom objazde sa otočil a vrátil sa na miesto zrážky. Záchranári museli ženu s ťažkými zraneniami transportovať do nemocnice.

Plocha draka Knihy.Zahori

Policajti s vodičom vykonali po nehode dychovú skúšku, ktorá mala negatívny výsledok. Vzhľadom na zdravotný stav mladej ženy jej bola, za účelom zistenia alkoholu v jej organizme, odobratá krv.

Policajti na mieste vodičovi ďalšiu jazdu zakázali. Presné príčiny a okolnosti nehody naďalej vyšetrujú.

Polícia upozorňuje vodičov, aby sa za volantom správali zodpovedne a dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Aby najmä v mestách a obciach dbali na zvýšenú opatrnosť, sledovali celkovú situáciu na ceste a pri jazde sa venovali výlučne šoférovaniu.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota