Doterajší primátor Malaciek bude v nadchádzajúcich komunálnych voľbách obhajovať svoj mandát. Juraj Říha potvrdil kandidatúru na primátora mesta. O post na tretie volebné obdobie sa bude znovu uchádzať ako nezávislý.

„Uplynulé štyri roky boli mimoriadne náročné pre každého z nás. Z veľkej časti boli poznačené dôsledkami pandémie COVID 19, vojny na Ukrajine a v závere aj nepredvídateľným nárastom cien a neistotou v oblasti energií. Napriek všetkému som sa snažil udržať chod nášho mesta bez toho, aby Malačania pocítili výrazné problémy,“ skonštatoval J. Říha.

Ako informoval, v nasledujúcich rokoch by chcel postaviť nový pavilón materskej školy pre 50 detí, nájomné byty či kultúrny dom. Bude tiež výrazne podporovať spustenie výstavby diaľničnej križovatky D2-Rohožník a severného obchvatu Malaciek od Veľkých Levár, ktorý sa bude napájať na diaľnicu pripravovanou križovatkou D2-Studienka.

Výzvou bude tiež získať financie na novú základnú školu, centrum pre deti s poruchou autistického centra či výstavbu ďalšieho zariadenia pre seniorov.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

„Vnímal som, že v iných mestách sa škrtali investície a takpovediac sa zastavil život. Nám sa, naopak, podarilo dokončiť mnoho projektov a viacero ďalších dať do realizácie. Z dokončených projektov vyzdvihujem modernizáciu škôl, rozširovanie kapacity materskej školy, jasle, komunitné centrum, záchytné parkovisko, modernizáciu a prístavbu rehabilitačného strediska Vstúpte, ktoré slúži ľuďom s mentálnym postihnutím, a karanténnu stanicu pre psov.“

V Malackách sa aktuálne realizujú dva veľké projekty: vo výstavbe je pešie námestie s podzemnou garážou a spúšťa sa výstavba športovej arény so zimným štadiónom a multifunkčnou halou. Pred začatím realizácie je areál komunálnych služieb s novou kompostárňou a dve nosné cyklotrasy.

„Som presvedčený, že od začatej práce sa neodchádza. Preto sa znovu uchádzam o dôveru Malačanov,“ uzavrel J. Říha.


.

BM: Festival Záhrad