V utorok (6.9.) podvečer namerali skalickí dopravní policajti vodiča luxusného BMW zo Žilinského kraja ako išiel v Radošovciach smerom na Holíč rýchlosťou 103 km/h.

foto Polícia SR

Policajná hliadka muža ihneď odstavila a podrobila policajnej kontrole. Za prekročenie rýchlosti v obci o viac ako dvojnásobok, mu policajti uložili pokutu vo výške 400 eur. Vodič ju policajtom na mieste zaplatil. Do karty vodiča však pribudne zápis o závažnom priestupku. Ak ich bude mať za rok 3, prichádzajú ďalšie opatrenia.

Prísnejšie pokuty za prekročenie rýchlosti

 Prísnejšie sankcie sa dotknú vodičov, ktorí budú opakovane výrazne prekračovať rýchlosť. A to v obci minimálne o 50 kilometrov za hodinu a mimo obce o najmenej 60 kilometrov za hodinu. Takéto prekročenie rýchlosti sa tiež zaradí medzi porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Znamená to, že toto porušenie sa bude rátať medzi tri závažné priestupky počas 12 mesiacov, keď sa už vodič musí podrobiť opatreniam, ako napríklad doškoľovací kurz v autoškole, preskúšanie odbornej spôsobilosti, preskúmanie zdravotnej alebo psychickej spôsobilosti.

Výška pokuty sa v tomto prípade nemení. V blokovom konaní je najprísnejšia peňažná pokuta za rýchlosť od 250 do 800 eur, pri riadnom konaní je to od 500 do 1000 eur.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová


.

BM: Festival Záhrad