Volebná komisia v Kútoch zaregistrovala pre voľby do orgánov samosprávy obcí 4 kandidátov na post starostu a až 36 kandidátov, ktorí zabojujú o 11 miest v obecnom zastupiteľstve. Informuje o tom obec na svojom webe.

Branislav Vávra, Martina Rišková

Post starostu bude v komunálnych voľbách obhajovať Branislav Vávra (nezávislý), ktorý vo funkcii končí už tretie volebné obdobie. Jeho vyzývateľmi sú poslankyňa Martina Rišková, Rastislav Salajka (obaja nezávislí) a Klaudia Sobolová (Hnutie občan národ spravodlivosť).

Z poslancov, ktorí v aktuálnom volebnom období sadajú do poslaneckých lavíc, sa budú o opätovné zvolenie uchádzať všetci jedenásti: Soňa Antálková, Pavel Vávra (obaja Slovenská národná strana), Juraj Bílek, Martin Fekete, Jakub Pavelka, Peter Procházka, Martina Rišková, Jakub Rosa, Juraj Valachovič (všetci nezávislí), Martin Gutta a Zita Rišková (obaja Kresťanskodemokratické hnutie).

Záhorácke rádio 2024 01

Novými poslancami pre nadchádzajúce štyri roky sa chce stať dvadsaťpäť občanov Kútov: Roman Daniš, Patris Drška, Richard Drška, Stanislav Hesek, Dalibor Holúbek, Vladimír Jurica, Dana Juricová, Martin Kollár, Monika Marečková, Martin Maxian, Anna Mrázová, Martin Ondriska, Andrej Polák, Vladimír Riška, Peter Škoda, Anna Vizváry Mihálová (všetci nezávislí), Jozef Hladík, Karol Németh, Miroslav Palkovič, Mária Škodová, Tomáš Valla (všetci Kresťanskodemokratické hnutie), Henrich Kovarovič, Eva Ralbovská, Ferdinand Riška (všetci Slovenská národná strana) a Klaudia Sobolová (Hnutie občan národ spravodlivosť).

V tomto roku sa voľby do orgánov obcí uskutočnia v rovnakom termíne ako voľby do orgánov samosprávnych krajov – hlasovať sa bude v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa mohli podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa skončí 48 hodín predo dňom konania volieb.

Ďalej: Viesť obec Kúty chce Martina Rišková


.
Toto je čítané

Študentské rady senických stredných škôl sa zišli na spoločnom stretnutí

Utorkové (16.4.) spoločné stretnutie študentských rád senických stredných škôl poskytlo priestor na…

BM: Ustekana sobota