Futbalisti banskobystrickej Dukly remizovali v piatkovej (16.9.) predohrávke 11. kola Fortuna ligy na Štiavničkách v súboji nováčikov so Skalicou 0:0.

V prvom polčase viac hrozili hostia, keď Fábry po štvrťhodine hry vystrelil z asi siedmich metrov do žrde a potom sa Baumgartner nepresadil zoči-voči Hruškovi. Až po zmene strán mohla ísť Dukla do vedenia, ak by v päťke pred odkrytou bránkou trafil loptu Rymarenko. Nebezpečný bol ešte priamy kop Willwébera z takmer tridsiatich metrov, keď loptu Junas s námahou vyrazil. V chudobnom stretnutí na šance gól napokon nepadol.

Fortuna liga – 11. kolo:
MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Skalica 0:0
ŽK: Černek (Skalica). Rozhodovali: Kráľovič – Vorel, E. Weiss, 1352 divákov.

B. Bystrica: Hruška – Migaľa, Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský – B. Ľupták (72. Gašparovič), Richtárech (46. Franko) – Slávik, Faško, Rymarenko (72. Hanes) – Polievka (86. Depetris)

Skalica: Junas – Čögley, Blažek, Podhorin, Hurtado – Nagy, M. Hollý (81. Václav) – Fábry (81. Kousal), Baumgartner (72. Černek), Yao (90+2 Mášik) – Haša (72. Šebesta)

Macek Knihy.Zahori

Michal Ščasný, tréner Banskej Bystrice: “Prvý polčas mala lepší Skalica. Robil nám problém ich herný systém. Odskakovanie, diagonálne lopty, chvalabohu, že sme to uskákali. My sme si nevytvorili nič. Nebol to dobrý výkon ani v ofenzíve a ani v defenzíve. Musím povedať, že aj kvalitou súpera. Nebolo to tým, že by sme my hrali zle, ale aj súper nás k tomu donútil. Druhý polčas sme to zmenili, chceli sme, aby sa Skalica nedostávala toľko pred našu obranu alebo za našu obranu. Chceli sme byť aktívnejší aj smerom vyššie, ale nevytvorili sme si vyloženú šancu. Bol to z našej strany nudný zápas. Z hľadiska toho, aký výkon sme podali, tak bod je dobrý.”

Juraj Jarábek, tréner Skalice: “Škoda bezgólového stavu, lebo góly sú korením futbalu. Dukla je veľmi dobrá v útoku, má veľmi dobrý priemer v počte gólov. Pripravili sme sa na to. V prvom polčase sme mali aspoň jednu z vyložených šancí premeniť. Stopéri Dukly Willwéber s Uhrinčaťom to pred bránkou dobre uskákali, respektíve sme my centre zle riešili. S prvým polčasom som spokojný, len sme nedali gól. V druhom polčase som vedel, že domáci to preskupia, zjednodušili hru. Chcel som od chalanov, aby boli trpezliví a počkali si na šancu. Škoda, že sme už neboli nebezpeční v brejkoch. Bod berieme, ale mohli sme získať aj tri.”


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota