Spoločným cezhraničným slovensko–českým výletom sa europarlament v Česku a na Slovensku zapojil do Európskeho týždňa mobility.

ilustračné foto

Súčasťou programu bola cezhraničná jazda na bicykloch, plavba loďou po Baťovom kanáli i diskusia o ochrane životného prostredia a podpore udržateľnej mobility, informoval tlačový atašé Európskeho parlamentu na Slovensku Ján Jakubov.

Európsky týždeň mobility je iniciatíva Európskej únie, ktorá vyzýva európske mestá a obce, aby venovali týždeň udržateľnej doprave. Každoročne trvá od 16. do 22. septembra, tento rok je venovaný opätovnému prepojeniu po mesiacoch izolácie, obmedzení a limitov. “Výsledkom spojenia tejto iniciatívy s komunitou dobrovoľníkov spoločne.eu je cezhraničný výlet, kde sme na spoločnej ceste spojili svoje sily, ľudí a miesta,” skonštatoval Jakubov.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Európsky parlament prerokuje na jeseň niekoľko legislatívnych návrhov, ktoré súvisia so životným prostredím. Ich súčasťou budú aj opatrenia z balíka “Fit for 55”, ktorý je zameraný na znižovanie emisií oxidu uhličitého do roku 2030 a dosiahnutie klimatickej neutrality Európskej únie v roku 2050.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota