Po oficiálnej augustovej návšteve delegácie z partnerského mesta Herzogenbuchsee vo Švajčiarsku na čele s primátorom Markusom Looslim v pondelok (19.9.) na radnici zástupca primátora Senice Filip Lackovič v spoločnosti náčelníka Mestskej polície Senica Jaroslava Pechu a koordinátora zahraničnej spolupráce Petra Horvátha oficiálne prijal zástupcov švajčiarskej štátnej polície pod vedením Michaela Jordiho.

Podľa jeho slov medzi najčastejšie priestupky a delikty, ktoré musia príslušníci švajčiarskej kantonálnej polície Berg riešiť, patria do oblastí partnerského spolunažívania, krádeží a poskytovanie súčinnosti pri nehodách v rámci cestnej premávky. Švajčiarski hostia sa následne zapísali do pamätnej knihy mesta.

Macek Knihy.Zahori

11-členná delegácia kantonálnej polície Bern z mesta Burgdorf, pod ktorú územne spadá aj partnerské mesto Herzogenbuchsee, mala 4-dňový pracovný program.

Hneď po prijatí nasledovala prehliadka Senice, jej mestských častí a prímestskej rekreačnej oblasti v spoločnosti kolegov Mestskej polície Senica.

Súčasťou pracovného programu, ktorý sa sústredí na výmenu a porovnanie skúseností zo systémov práce polície v oboch krajinách, bola aj návšteva Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Trenčíne. Informuje mesto Senica nna svojom webe.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

Lakovanie a Pieskovanie