Skaličan Boris Janata mieri na majstrovstvá sveta XTERRA v terénnom triatlone, ktoré sa konajú 1. októbra v talianskom Molvene (Trentino) a po 25. rokoch sa prvýkrát zmenilo dejisko a uskutočnia sa na inom mieste ako Havaj.

Boli presunuté do Európy, konkrétne do Talianska – Molveno (Trentino). Po dlhšej odmlke, kedy sa Boris v roku 2018 tohto šampionátu zúčastnil prvý krát, sa mu následne každý rok podarilo kvalifikovať znova. Avšak kvôli zraneniam, alebo ako minulý rok, situácii po celom svete sa ich nezúčastnil.

Tento rok to vyšlo a Boris bude reprezentovať na svetovom šampionáte opäť.

„Bola to dlhá doba, čo som čakal na túto chvíľu opäť štartovať na XTERRA World Championship a podarilo. Každý jeden rok je sezóna náročnejšia, pripravujem sa prakticky celý rok, trénujem aj cez zimu vonku aby som to mohol zúročiť počas roka na pretekoch,” hovorí Boris Janata k účasti.

Záhorácke rádio 2024 01

Túto sezónu sa sústredil hlavne na preteky XTERRA European Tour a obmedzil štarty na blízkych a domácich pretekoch ako v minulosti. Aj napriek tomu hovorí, že to bolo náročné, nie všetko vyšlo tak ako by si želal, takisto zdravotne to nebolo v poriadku ako teraz pred štartom šampionátu, ale verí a robí všetko pre čo najlepší výsledok.

“V podstate viac ako jeden a pol mesiaca som nešiel žiadny pretek, jeden v rámci prípravy, inak všetko sústredím práve na štart v sobotu. Počas roka sa toho nazbieralo, cítim to, od začiatku sezóny v máji ak nepočítam menšie preteky predtým. Teraz to bude úplne iný závod, konkurencia viac ako 750 triatlonistov z celého sveta, videl som to aj počas roka na európskej tour, konkurencia je veľká, chalani sú dobre pripravený, čoraz viac je to ťažšie. Tak to má byť, stále si posúvam svoje limity.”

Uvidíme v sobotu ako sa to vyvinie. Počasie bude úplné iné ako na Havaji, teraz sú podmienky totožné s tými u nás a všetko sa bude meniť počas pretekov a treba na to reagovať a čo najlepšie sa pripraviť.

Boris Janata tam ide s pocitom, na základe svojich možností a podmienok, ktoré si vytvoril najlepšie ako sa dalo a s ktorými mu podľa jeho slov pomohla hlavne rodina, ľudia v okolí, tréner a hlavne sponzori: “Nesklamať sám seba a podať najlepší výkon aký viem.”

“Vďaka za prípravu patrí Tomášovi Jurkovičovi, tímu MOUNTAINTIME (Patrik Zamazal) a sponzorom za dôveru,” dodáva Boris Janata.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota