Jezuitský kostol v Skalici bude hostiť v piatok (30. 9.) od 19.00 h premiéru projektu Glass metamorphosis. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Ide o koncert spojený s audiovizuálnym zážitkom, keď v rámci projektu príde k spojeniu harfistu Michal Matejčíka a výtvarníka Ašota Haasa. “Najlepšia akustika v regióne strednej Európy je práve v Skalici, pre minimalizmus tvorby geniálneho Philipa Glassa je viac ako vyhovujúca. Preto som rád prijal pozvanie uviesť premiérovo jeho diela práve v tomto meste,” uviedol Matejčík.

Macek Knihy.Zahori

Podujatie obohatí inštalácia diel výtvarníka Haasa. “Sklo a zvuk harfy majú akési logické a predsa metafyzické spojenie. Na spoluprácu sa teším a verím, že divákom a poslucháčom prinesieme neobyčajný senzuálny zážitok,” doplnil Haas, ktorého výstava sa v čase koncertu uvádza aj v izraelskom Jeruzaleme.

Podujatie, na ktorého programe spolupracuje aj Základná umelecká škola Dr. Janka Blaha v Skalici, pripravila OOCR Záhorie a občianske združenie Spoločne pre Skalicu.


.
Toto je čítané

Muzikál Rebelové v Zohore

Tento rok sa členovia DS Šáchor rozhodli uskutočniť nový projekt a doplniť…

BM: Ustekana sobota