Novovzniknutá Dukla sa vo svojom historicky prvom zápase predstavila na ľade Rimavskej Soboty, obhajcu minuloročného finále a nebol to veru ľahký zápas. Seničania ukázali, že majú na to, aby do mesta priniesla dobré hokejové výsledky.

Seničania síce začali aktívne, ale postupne iniciatívu prebrali domáci hráči a po góle Babkoviča v presilovej hre sa dostali do vedenia. Ten istý hráč sa postaral aj o druhý gól nášho súpera, keď využil naše zaváhanie už po 16 sekundách hry v druhej tretine. Krátko nato však prišla odpoveď Seničanov, v početnej výhode sa presadil najproduktívnejší hráč prípravy – Ľubo Vaškovič. Dvojgólové vedenie svojmu tímu vrátil v tretej časti hry Jakubík, kontaktný gól ale prišiel onedlho z hokejky Martina Mikoláška, ktorý bekhendovou strelou z pravého kruhu znížil na 2:3 z pohľadu Dukly.

Snaha chlapcov zo Senice o vyrovnanie však nepriniesla ovocie, doplatili sme na chybné striedanie a 3 a pol minúty do konca sme v početnej nevýhode inkasovali štvrtý gól z hokejky Solomonchaka.

Záhorácke rádio 2024 01

Za predvedenú hru však patrí našim chlapcom poďakovanie a v ďalšom zápase, tentoraz na domácom ľade, urobíme všetko pre to, aby tri body zostali doma!

Vyjadrenie trénera HC Dukla Senica, Martina Ondroviča: Z môjho pohľadu bol zápas vyrovnaný, za mňa sme stratili minimálne bod. Za stavu 2:1 sme zahodili dve čisté šance a dostali lacný gól na 3:1. Druhý zlomový okamih bol naše vylúčenie po chybnom striedaní a následnom inkasovanom góle, to v podstate rozhodlo zápas. Domáci síce hrali na menšom klzisku, čo síce vždy zmení štýl hry, ale výhodu prostredia má vždy domáce mužstvo. Dnes nám to nevyšlo, ale verím, že na sobotný domáci zápas sa nám vrátia hráči, ktorí absentovali a ukážeme sa v plnej sile.

HKM Rimavská Sobota – HC Dukla Senica 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 16. Babkovič (Špankovič, Kadlečík), 21. Babkovič (Jakubík, Špankovič), 46. Jakubík (Babkovič, Solomonchak), 57. Solomonchak (Špankovič, Kadlečík) – 26. Vaškovič (Jarolín), 52. Mikolášek (Jarolín)

Počet divákov: 390

ZOSTAVY
HC Dukla Senica: Košút (A. Romančík) – Horváth, O. Čagan, P. Kotzman, Foltýn, Záviš, Kukliš – Vaškovič, Jarolín, Dolinajec – Mikolášek, Funtek, Baran – Daniel, Konečný, Čulen.

HKM Rimavská Sobota: Šimko (Albert) – Špankovič, Kadlečík, Shisterov, Nesterov, Škantár – Solomonchak, Jakubík, Babkovič – Ďaloga, Mlynčár, Sarvaš – Lalík, Melich, Révesz – Daniš, J. Slovák, Šagát


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota