V nedeľu (2.10.) sa do Skalice po prestávke vrátilo obľúbené podujatie MAX RUN 2022. Počas veterného počasia sa zišlo viac ako 100 bežcov aby svojím behom podporili Silvinku s detskou mozgovou obrnou, ktorá bežať nemôže. Radosť Silvinky a jej rodiny stála za úsicile zorganizovať charitatívnu akciu MAX RUN 2022.

Prostredníctvom štartovného a dobrovoľného vstupného sa vyzbieralo 1070 eur. Pre Silvinku bol však najväčším darom DVD jej obľúbenej detskej postavičky Fíha Tralala od marketingovej manažérky centra – Zuzany Kollárovej.

Počas behu boli na programe 4 dĺžky trate – detská, beh pre zdravie a potom hlavné kategórie muži a ženy. Všetky behy odštartovala viceprimátorka mesta Skalica Veronika Buc spolu s predsedom AŠK Skalica Zděnkom Zalubilom. Víťazkou v kategórii ženy (5400m) sa stala Silvia Javorská. V mužskej kategórii (8100 m) dobehol ako prvý Jozef Jurčík.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Pre všetkých bežcov bol pripravený pitný režim a zdravé občetstvenie. Nechýbala bohatá tombola, detská zóna a masáže od Strednej zdravotníckej školy v Skalici. Celým podujatím moderátorsky sprevádzal Lukáš Jureňa.

Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa pričinili a pomohli v organizácii, dobrovoľnej pomoci a propagácii tohto charitatívneho eventu. Tešíme sa na vás na MAX RUN 2023!


.
Toto je čítané

Trnavská župa stavia v Senici novú telocvičňu

Stavba novej športovej haly pri župnej Strednej odbornej škole podnikania v remeslách…

BM: Ustekana sobota